A köznyelvben gyakran szinonimaként használjuk az ételallergiát és az érzékenységet. Az érzékenység, más néven intolerancia azt jelenti, hogy az emésztőrendszer nem tud valamilyen élelmiszert megfelelően lebontani, ennek következtében puffadás, emésztési panaszok vagy bőrproblémák alakulnak ki. Ezzel szemben, ha az ételallergia a szervezet kóros immunválasza egy-egy tévesen “veszélyesnek” ítélt élelmiszer bevitelére. Bár az intoleranciát és az allergiát is bizonyos ételek elfogyasztása okozza, azok tünetei és jellemzői igencsak eltérőek lehetnek.
Míg például a laktózintolerancia felnőttek körében igen gyakori, a tejallergia főként gyerekekre jellemző. Most összeszedtük azokat az ételeket, amelyekre leggyakrabban allergiásak az emberek.





Még több életmódcikk itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!