Erre a 7 élelmiszerre allergiásak a legtöbben

Az ételérzékenység vagy intolerancia okozta panaszok kellemetlenné tehetik a mindennapokat, azonban az ételallergiának akár súlyos következményei is lehetnek. Most összeszedtük, melyik az a 7 étel, amelyekre leggyakrabban allergiásak az emberek.

A köznyelvben gyakran szinonimaként használjuk az ételallergiát és az érzékenységet. Az érzékenység, más néven intolerancia azt jelenti, hogy az emésztőrendszer nem tud valamilyen élelmiszert megfelelően lebontani, ennek következtében puffadás, emésztési panaszok vagy bőrproblémák alakulnak ki. Ezzel szemben, ha az ételallergia a szervezet kóros immunválasza egy-egy tévesen “veszélyesnek” ítélt élelmiszer bevitelére. Bár az intoleranciát és az allergiát is bizonyos ételek elfogyasztása okozza, azok tünetei és jellemzői igencsak eltérőek lehetnek.

Míg például a laktózintolerancia felnőttek körében igen gyakori, a tejallergia főként gyerekekre jellemző. Most összeszedtük azokat az ételeket, amelyekre leggyakrabban allergiásak az emberek.  

Forrásunk volt. 


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!