Elegük lett a színes fagyikból: koromfeketét csináltak

Az utóbbi hónapokban mindent elárasztott a szivárványszínű ételek trendje, ennek üzen hadat a fekete fagylalt, ami állítólag nem csak frenetikusan néz ki, de finom is. 

A Morgenstern’s Finest Ice Cream névre hallgató New York-i fagyizóban alkották meg az új fagyicsodát, ami már az Instagramot is meghódította. A cukrászat vezetője elmondta, hogy bár első látásra hihetetlennek tűnik, de a fagylalt semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, a fekete színt ugyanis nem színezékkel vagy tintahaltintával érik el.

A különleges, mély árnyalatot egy úgynevezett kókuszszén nevű anyaggal produkálják, aminem más, mint a kókusz héjának égetett és feldolgozott formája.

Kicsit professzionálisabb módon elmagyarázva: a kókuszhamu növényi szén, amit mostanában szívesen használnak koktélokban és pizzákon is. Sokan úgy gondolják, az alapanyagnemcsak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír -bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok.

Nem kell tehát aggódni, semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, ellenben nagyon finom kókuszíze van. Nézd végig a róla készült képeket és döntsd el, megkóstolnád-e!

Állítólag a feketefagyi természetes színezéke a szájat és nyelvet sem kíméli, így nem kell meglepődni azon sem, ha az elnyalása után egy Halloweent ünneplő figuraként fogsz kinézni:

Ez is érdekelhet!

Mindig van feljebb: most a csavaros aranyfagyi az új pucctrend

(via Buzzfeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...