A Morgenstern’s Finest Ice Cream névre hallgató New York-i fagyizóban alkották meg az új fagyicsodát, ami már az Instagramot is meghódította. A cukrászat vezetője elmondta, hogy bár első látásra hihetetlennek tűnik, de a fagylalt semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, a fekete színt ugyanis nem színezékkel vagy tintahaltintával érik el.
A különleges, mély árnyalatot egy úgynevezett kókuszszén nevű anyaggal produkálják, aminem más, mint a kókusz héjának égetett és feldolgozott formája.
Kicsit professzionálisabb módon elmagyarázva: a kókuszhamu növényi szén, amit mostanában szívesen használnak koktélokban és pizzákon is. Sokan úgy gondolják, az alapanyagnemcsak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír -bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok.
Nem kell tehát aggódni, semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, ellenben nagyon finom kókuszíze van. Nézd végig a róla készült képeket és döntsd el, megkóstolnád-e!
Állítólag a feketefagyi természetes színezéke a szájat és nyelvet sem kíméli, így nem kell meglepődni azon sem, ha az elnyalása után egy Halloweent ünneplő figuraként fogsz kinézni:
Ez is érdekelhet!
Mindig van feljebb: most a csavaros aranyfagyi az új pucctrend
(via Buzzfeed)