A technika, aminek köszönhetően pikk-pakk elalszol

Igen, ezzel a módszerrel is számolnod kell, de ez esetben nem a bárányokat.

Ha nehéz elaludnod, akkor biztosan kipróbáltál már milliónyi módszert, hogy abbahagyd az agyalást, tényleg ki tudj kapcsolni. Szerencsére van egy technika, melytől a szakértők szerint pikk-pakk el tudsz majd aludni: lefekvéskor kezdj el tízezertől visszafelé számolni. Igazából teljesen mindegy, milyen számmal állsz neki, a lényeg, hogy elég magas legyen.

A technika, aminek köszönhetően pikk-pakk elalszol

Lehet, elsőre kicsit kétkedve fogadod ezt az információt, azonban azért működhet ez a módszer, mert a visszafelé számolás nagyjából úgy működik az agyad szempontjából, mint a meditáció.

Elegendő fókuszt ad az agynak, hogy ne a mindennapi stresszen járjon az eszed, kikerülj azoknak a gondolatoknak a köréből, melyek ébren tarthatnak.

A módszer akkor is működhet, ha az éjszaka folyamán valamikor felébredsz. Egy idő után az agyad összekapcsolja, hogy ez a tevékenység az alvással függ össze, így ezután már nemcsak a gondolatokat megszakító hatás, hanem egyfajta reflex is működik majd. Ekkor válik igazán hasznossá és hatásossá a visszafelé számolás.

Forrásunk volt.


Még több az alvásról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...