Az ehető szívószálnál ma már nem nagyon találsz hasznosabb dolgot

Ha eddig aggódtál a műanyag szívószálak környezetszennyező hatása miatt, akkor ennek a hírnek most örülni fogsz...

A szívószál hasznos találmány. Megvédi a fogainkat a kóla és kávé okozta szennyeződésektől, a poharakat pedig a rúzsfoltoktól. Ugyanakkor rendkívül környezetszennyezőek is. Az Egyesült Államokban például naponta 500 millió műanyag szívószálat dobnak ki. Ennek egy része a nyílt vizeken köt ki, 250 ezer tonna úszik a felszínen, kárt okozva ezzel az óceánok élővilágának. Az óriási méretű szennyezésnek most vége lehet, feltéve, hogy egy startupnak sikerül elég pénzt gyűjtenie a projektjére.

A Loliware nevű cég ehető szívószálat fejlesztettek ki. Ők voltak azok, akik 2015-ben ehető poharakat készítettek azért, hogy visszaszorítsák a műanyag poharak okozta szemétkupacok terjedését. A környezetbarát szívószálak egyébként algából készülnek, bomlási idejük körülbelül 24 óra, de meg is ehetjük őket. Több ízben kaphatóak, van például vaníliás vagy mangós is.

A termék tömeggyártása ugyanakkor még odébb van. A Loliware azt szeretné, ha a szívószálak eljutnának a kávézókba és éttermekbe, vagy akár a te otthoni koktélodba.

Ezeket olvastad már?

via Saveur

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...