Szemet gyönyörködtető ehető finomságok a húsvéti asztalra

Kreatív, mutatós vagy éppen vicces ehető dekorációkat mutatunk húsvétra, melyekkel biztosan lenyűgözöd majd a locsolókat, és a finom falatokról sem marad le senki az idei ünnepi szezonban.

A legtöbb húsvéti hagyományt imádjuk, közöttük a locsolkodással, tojásfestéssel,
vendégvárással töltött családi perceket, de valljuk be, a legjobb rész a finomságoktól roskadó húsvéti asztal, melyről a rokonokkal, barátokkal együtt falatozhatunk.

Nem könnyű évről évre megújulni a sonka, torma, hidegtálak, töltött tojások és fonott kalácsok tálalását illetően, de egy kis kreativitással olyan szemet gyönyörködtető húsvéti asztalt teríthetünk, amitől minden locsoló étvágya megjön! Ehető dekorációs ötleteink következnek:

Sós pite kis csavarral

Húsvéti asztal tojásos-spenótos pitével
A sós süteményeknek épp úgy helye van, mint az édes kalácsnak

Az édes pitét is imádjuk, de ezúttal a sósra szavazunk! Itt a játékosságot a tészta különleges formázása adja, ráadásul a tojás motívuma többféleképpen megjelenik az asztalon: van itt csoki- vagy marcipántojás, elegáns szalvétába formázott főtt tojás, és gyönyörű, laktató spenótos pitébe sütött tojás is.

Tipp: a töltelékbe bátran tegyünk friss zöldfűszereket, a krémes állagot pedig fokhagymás majonézzel is felturbózhatjuk!

Csipcsip

Tojáskrémes kiscsibék
Készíts pikáns vagy épp fokhagymás krémmel töltött csibéket

Igazán nem kell sok hozzá, hogy ilyen mutatós kiscsibéket varázsoljunk az asztalra, sőt, annyira egyszerű, hogy a felnőttek által kivágott alapanyagokat még a gyerekek is segíthetnek összeilleszteni!

A deviled eggs igazán népszerű, a krémet pikánsan készítsük, ne sajnáljuk belőle az Erős Pistás tormát!

Virslikosár

Húsvéti asztal ehető díszekkel
Csak a képzeleted szab határt a kreatív ötleteknek

Elég egy csomag egyszerű leveles tészta és egy kevés virsli, és készülhetnek is a virágok! A közepükbe ketchup, majonéz, mustár vagy torma, és tádám, minden mártogatóval fenséges fogás készült! Tegyünk vázába pár barkát és tulipánt, de természetesen az édességekről se feledkezzünk el: cuki cukormázzal vagy marcipános, linzeralapú kekszekkel vegyítve nyuszis és tojásformás finomságokat rejthetünk a locsolók kosarába.

Nyuszi ül az...előételen!

Gombás, tojásos előétel nyusziformájú főtt tojással
Húsvéti nyuszit előételként?

Miért ne készüljön sós nyuszi is? A sok édesség közepette olyan kreatív előételt is gyárthatunk, amihez csak pár répafül, olajbogyó vagy kapribogyó, petrezselyemzöld, némi saláta, és egy tojásos-gombás ragu szükséges, amire ráültetjük a kicsicsázandó főtt tojásunkat.

Használjunk a krémesen lágy állagért fokhagymás vagy majonézes tormát, így az ízélményt is maximalizáljuk.

Játékos bárányos

Húsvéti állatos, ehető dekoráció
Szendvicsbárány vagy répatoast, a vendégeket lenyűgözöd velük

A toastkenyérrel, zsúrkenyérrel könnyű bánni, ráadásul, ha ehető dekorációban gondolkodunk, akkor nagyon egyszerűen alakítható, vágható, ami pont kapóra jön, ha húsvéti bárányokat szeretnénk megformázni. Készíthetjük édesen, akár mogyorókrémmel töltött, pillecukrokkal bundásított, ropilábakon álló barikák formájában, vagy sósan, mondjuk reszelt répából, hosszúra vágott uborkákból megépítve, sajtkrémmel, körözöttel.

Tojásnyuszi

Nyusziformájú főtt tojások
Tojásnyuszik salátaágyon - bármilyen egyszerű köretet könnyedén feldobnak

Kedves kis nyuszikák, ha a főtt tojást új formában szeretnénk a locsolóknak prezentálni.

Kifejezetten jól mutatnak színes salátákkal körítve, ráadásul a vegetáriánus tálakat is remekül feldobják!

Akkor is jó megoldás, ha nincsen időnk telezsúfolni a vendégváró asztalt vagy éppen rajongunk a letisztultabb, egyszerűbb, kedves díszítésért. Meg is tölthetjük a nyuszikat!

A kihagyhatatlan kalács

Klasszikus fonott kalács tojásokkal
A sima kalácsokból is könnyedén az asztal éke lehet

Nincsen húsvét kalács nélkül, de igaz ez a tojásra is. Ehető csillámos festékeket is kapni már, de a klasszikus hagymahéjas vagy céklaleves festéssel is széppé varázsolhatjuk őket. A legelegánsabb dekorhoz pedig mindössze a fonott kalácsaink közepére van szükség, ahová szépen beilleszthetjük őket! Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás!

Tortacsoda

Répás, sajtos húsos és uborkás torta a húsvéti asztalon
Húsvéti torta, ezúttal sósan

Ez az előételnek és főételnek is tökéletes fogás kiált a húsvéti alapanyagokért! Egy tortaformában pikkpakk összeállíthatjuk, kerüljön bele savanyú uborka, gomba, répa, hús és főtt tojás, a rétegeket pedig bármilyen gazdag öntettel vagy szósszal, majonézzel feszesebbre húzhatjuk. A tetejéről le ne hagyjuk a gazdagon szórt reszelt sajtot!

Még több izgalmas ízért és termékért látogass el az Univer oldalára!

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!