A legtöbb húsvéti hagyományt imádjuk, közöttük a locsolkodással, tojásfestéssel,
vendégvárással töltött családi perceket, de valljuk be, a legjobb rész a finomságoktól roskadó húsvéti asztal, melyről a rokonokkal, barátokkal együtt falatozhatunk.
Nem könnyű évről évre megújulni a sonka, torma, hidegtálak, töltött tojások és fonott kalácsok tálalását illetően, de egy kis kreativitással olyan szemet gyönyörködtető húsvéti asztalt teríthetünk, amitől minden locsoló étvágya megjön! Ehető dekorációs ötleteink következnek:
Sós pite kis csavarral

Az édes pitét is imádjuk, de ezúttal a sósra szavazunk! Itt a játékosságot a tészta különleges formázása adja, ráadásul a tojás motívuma többféleképpen megjelenik az asztalon: van itt csoki- vagy marcipántojás, elegáns szalvétába formázott főtt tojás, és gyönyörű, laktató spenótos pitébe sütött tojás is.
Tipp: a töltelékbe bátran tegyünk friss zöldfűszereket, a krémes állagot pedig fokhagymás majonézzel is felturbózhatjuk!
Csipcsip

Igazán nem kell sok hozzá, hogy ilyen mutatós kiscsibéket varázsoljunk az asztalra, sőt, annyira egyszerű, hogy a felnőttek által kivágott alapanyagokat még a gyerekek is segíthetnek összeilleszteni!
A deviled eggs igazán népszerű, a krémet pikánsan készítsük, ne sajnáljuk belőle az Erős Pistás tormát!
Virslikosár

Elég egy csomag egyszerű leveles tészta és egy kevés virsli, és készülhetnek is a virágok! A közepükbe ketchup, majonéz, mustár vagy torma, és tádám, minden mártogatóval fenséges fogás készült! Tegyünk vázába pár barkát és tulipánt, de természetesen az édességekről se feledkezzünk el: cuki cukormázzal vagy marcipános, linzeralapú kekszekkel vegyítve nyuszis és tojásformás finomságokat rejthetünk a locsolók kosarába.
Nyuszi ül az...előételen!

Miért ne készüljön sós nyuszi is? A sok édesség közepette olyan kreatív előételt is gyárthatunk, amihez csak pár répafül, olajbogyó vagy kapribogyó, petrezselyemzöld, némi saláta, és egy tojásos-gombás ragu szükséges, amire ráültetjük a kicsicsázandó főtt tojásunkat.
Használjunk a krémesen lágy állagért fokhagymás vagy majonézes tormát, így az ízélményt is maximalizáljuk.
Játékos bárányos

A toastkenyérrel, zsúrkenyérrel könnyű bánni, ráadásul, ha ehető dekorációban gondolkodunk, akkor nagyon egyszerűen alakítható, vágható, ami pont kapóra jön, ha húsvéti bárányokat szeretnénk megformázni. Készíthetjük édesen, akár mogyorókrémmel töltött, pillecukrokkal bundásított, ropilábakon álló barikák formájában, vagy sósan, mondjuk reszelt répából, hosszúra vágott uborkákból megépítve, sajtkrémmel, körözöttel.
Tojásnyuszi

Kedves kis nyuszikák, ha a főtt tojást új formában szeretnénk a locsolóknak prezentálni.
Kifejezetten jól mutatnak színes salátákkal körítve, ráadásul a vegetáriánus tálakat is remekül feldobják!
Akkor is jó megoldás, ha nincsen időnk telezsúfolni a vendégváró asztalt vagy éppen rajongunk a letisztultabb, egyszerűbb, kedves díszítésért. Meg is tölthetjük a nyuszikat!
A kihagyhatatlan kalács

Nincsen húsvét kalács nélkül, de igaz ez a tojásra is. Ehető csillámos festékeket is kapni már, de a klasszikus hagymahéjas vagy céklaleves festéssel is széppé varázsolhatjuk őket. A legelegánsabb dekorhoz pedig mindössze a fonott kalácsaink közepére van szükség, ahová szépen beilleszthetjük őket! Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás!
Tortacsoda

Ez az előételnek és főételnek is tökéletes fogás kiált a húsvéti alapanyagokért! Egy tortaformában pikkpakk összeállíthatjuk, kerüljön bele savanyú uborka, gomba, répa, hús és főtt tojás, a rétegeket pedig bármilyen gazdag öntettel vagy szósszal, majonézzel feszesebbre húzhatjuk. A tetejéről le ne hagyjuk a gazdagon szórt reszelt sajtot!
Még több izgalmas ízért és termékért látogass el az Univer oldalára!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!