"Együnk Egymásért" jótékonysági fogások a fővárosban és vidéken!

2020. októberétől húsz étterem csatlakozásával folytatódik az Élelmiszerbank szeptember óta tartó "Együnk Egymásért" kampánya.

Ha éppen nincs időd a sütés-főzésre, és megéheztél akár vidéken vagy a fővárosban, jó hírrel szolgálhatunk: csak fel kell keresned a csatlakozó éttermek egyikét, és a jótevő fogás választásával te is segíthetsz a rászorulókon!

Így az Együnk Egymásért programon keresztül az éttermek, cukrászdák és magánemberek is lehetőséget kapnak a segítésre, együtt tehetnek az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért.

A Magyar Élelmiszerbank a tavalyi évben 11 000 tonna jó minőségű élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől. A program adományai az élelmiszerek megmentését finanszírozzák, hogy azok olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Éves szinten közel 250 000 ember jut élelmiszerhez az Élelmiszerbank országos munkája által.


A csatlakozó fővárosi éttermek között találjuk az idén 18. születésnapját ünneplő Arany János utcai Trattoria Pomo d’ORO olasz éttermet is, akik idén kiemelt ajánlattal, az októberi betétlap valamennyi fogása által támogatják az Élelmiszerbankot. A fogások között található Gianni egyik nagy kedvence is, a Pizza tartufo.

Pizza tartufo (sáfrányos mascarponekrém, füstölt kacsamell, fekete szarvasgomba, friss paraj).

A vidéki éttermeket tömörítő Stílusos vidéki éttermiség (SVÉT) 14 étteremmel csatlakozik a kampányhoz. Mindannyian a szívből jövő, minőségi vendéglátásban hisznek. Látogass el vidéki éttermeikbe október hónapban, hisz közeledik az őszi szünet is, talán lesz lehetőség kimozdulni ezekben a nehéz hetekben egy kicsit, és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! ITT találod csatlakozó éttermeik listáját.

Ízelítőként:

1. A szigetmonostori Rosinante mini burgerrel jótékonykodik.

2. A miskolci Zip's Brewhouse minden desszertje jótékonysági desszert, melyek bevételével a hónapban az Élelmiszerbanknak segít.

3. Az egri Macok -Pizza, Brumbrum, Világbéke fogása: minden megrendelt 6 szeletes pizzaboxból 1 szelet pizza árát adományozza az Egyesületnek.


Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan kapcsolódhatsz az Együnk Egymásért akcióba, és hogyan növelheted a megmentett élelmiszerek mennyiségét, ITT részletes információt találsz.

Ezeket olvastad már?




Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...