Ha éppen nincs időd a sütés-főzésre, és megéheztél akár vidéken vagy a fővárosban, jó hírrel szolgálhatunk: csak fel kell keresned a csatlakozó éttermek egyikét, és a jótevő fogás választásával te is segíthetsz a rászorulókon!
Így az Együnk Egymásért programon keresztül az éttermek, cukrászdák és magánemberek is lehetőséget kapnak a segítésre, együtt tehetnek az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért.
A Magyar Élelmiszerbank a tavalyi évben 11 000 tonna jó minőségű élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől. A program adományai az élelmiszerek megmentését finanszírozzák, hogy azok olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Éves szinten közel 250 000 ember jut élelmiszerhez az Élelmiszerbank országos munkája által.
A csatlakozó fővárosi éttermek között találjuk az idén 18. születésnapját ünneplő Arany János utcai Trattoria Pomo d’ORO olasz éttermet is, akik idén kiemelt ajánlattal, az októberi betétlap valamennyi fogása által támogatják az Élelmiszerbankot. A fogások között található Gianni egyik nagy kedvence is, a Pizza tartufo.
Pizza tartufo (sáfrányos mascarponekrém, füstölt kacsamell, fekete szarvasgomba, friss paraj).
A vidéki éttermeket tömörítő Stílusos vidéki éttermiség (SVÉT) 14 étteremmel csatlakozik a kampányhoz. Mindannyian a szívből jövő, minőségi vendéglátásban hisznek. Látogass el vidéki éttermeikbe október hónapban, hisz közeledik az őszi szünet is, talán lesz lehetőség kimozdulni ezekben a nehéz hetekben egy kicsit, és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! ITT találod csatlakozó éttermeik listáját.
Ízelítőként:
1. A szigetmonostori Rosinante mini burgerrel jótékonykodik.
2. A miskolci Zip's Brewhouse minden desszertje jótékonysági desszert, melyek bevételével a hónapban az Élelmiszerbanknak segít.
3. Az egri Macok -Pizza, Brumbrum, Világbéke fogása: minden megrendelt 6 szeletes pizzaboxból 1 szelet pizza árát adományozza az Egyesületnek.
Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan kapcsolódhatsz az Együnk Egymásért akcióba, és hogyan növelheted a megmentett élelmiszerek mennyiségét, ITT részletes információt találsz.
Ezeket olvastad már?
Budapest legújabb ramenezője izgalmas utazásra invitál: itt az Ensō
Tavaly már hosszan beszélgettünk a pop-up vacsoráiról ismertté vált Konyhakör alapítójával, Tenner Benjaminnal, most pedig megnéztük első állandó éttermüket, az Ensō-t.
Nosalty„Azt szeretnénk, ha a vendégek a kultúrát éreznék az ételekben”...
A Dobrumba egyértelműen Pest egyik legnépszerűbb étterme, ahol egy minden érzékre ható utazásban lehet része a vendégnek. Most kis-nagy testvért kapott: ez a Pingrumba.
Szász NóriEz az első hotellánc, amelyik bevállalta, hogy egy évig csak...
Októbertől kezdte meg az egy éves kihívást az Ovolo hotellánc, miszerint egyes éttermeiben a vendégeknek kizárólag növényi alapú menüsort szervíroz.
NosaltyNemzetközileg elismert séfek pazar fogásai a Felix Kitchen&Bar őszi étlapján
Öt fogás, amit nem szabad kihagyni a Felix új étlapjáról. Akár 30-50 alapanyagot is tesztelnek, mire megtalálják a tökéleteset.
Nosalty