Egy-egy finomság megvásárlásával segíthetsz a rászorulókon

Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer landol a szemetesben, miközben sokaknak nincs mit az asztalra tenniük, és nélkülözni kényszerülnek. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott Együnk Egymásért program a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban, amihez az Egyesület vendéglátóhelyek és munkatársi közösségek jelentkezését várja folyamatosan.

Az Együnk Egymásért program a hazai gasztronómiai élet egyik legnagyobb hagyományú jótékonysági összefogása, mely idén 10. születésnapját ünnepli.

Szeptember és december között országszerte számos étterem, cukrászda és kávézó segíti egy-egy főétel, sütemény vagy menü árából az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkáját. „Jót enni és jót tenni” – hirdeti a program mottója, hiszen miközben a csatlakozó a vendéglátóhelyek látogatói kulináris élményekkel gazdagodnak, fogyasztásukkal egyúttal jó ügyet is támogatnak.

A szeptember 1-én indult jubileumi program idei célja 250 000 adag étel eljuttatása rászorulókhoz.

Ha éppen nincs időd a sütés-főzésre, és megéheztél akár vidéken vagy a fővárosban, esetleg édes élményekre vágysz, jó hírrel szolgálhatunk: csak fel kell keresned a csatlakozó vendéglátóhelyek egyikét, és a jótevő fogás választásával te is segíthetsz a rászorulókon. A csatlakozó vendéglátóhelyek listája.

A vidéki éttermeket tömörítő Stílusos Vidéki Éttermiség 9 étterme is csatlakozott a kampányhoz. Csatlakozó SVÉT éttermek Mindannyian a szívből jövő, minőségi vendéglátásban hisznek. Az édes ízélmény pedig garantált  a Home of Franziskánál.

A szigetmonostori Rosinante mini burgerrel jótékonykodik:

Szabi a Pék az étlapon szereplő desszertek után kínál felajánlást (Házi tiramisu):

A Jankovich Kúria bazsalikomos, almás pohárdesszerttel támogat:

Home of Franziska felajánlása a vegán csokis-málnás sütemény:

Az Együnk Egymásért programon keresztül az éttermek, cukrászdák és magánemberek is lehetőséget kapnak a segítésre, együtt tehetnek az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért. Az Élelmiszerbank lejáratközeli vagy csomagolási hibás élelmiszereket tud megmenteni és elszállítani áruházak polcairól és élelmiszergyártók raktáraiból, hogy rászoruló embereket segítsen vele.

Látogass el a csatlakozó vendéglátóhelyekre és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! Csatlakozók listája ITT!

Részletek, információk itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...