Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

Egy krémleves gyors megoldás lehet, ha rövid idő alatt kell sok éhes szájat megtölteni. Ízben mérföldekkel javíthatunk rajta egy plusz lépéssel, persze ugyanolyan rövid idő alatt.

Krémlevest főzni talán a legegyszerűbb konyhai eljárás: szinte mindegy, mi történik a lábosban, hiszen úgyis mindent simára turmixolunk. Ez sokszor oda vezethet, hogy elhanyagoljuk ezt a fogást, így születnek az unalmasan egyhangú levesek. Ha ez ellen drasztikusan fel akarunk lépni, kövessük ezt a módszert, amikor legközelebb nekiállunk krémlevest főzni.

Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

A titok nyitja

A „duplán főtt” jelző a címben arra utal, hogy a zöldségeket két különböző konyhai eljárással fogjuk elkészíteni. Először a sütőben sülnek puhára, majd ezt követően a tűz fölött, fazékban áll össze a kész krémleves.

Mivel a sütőben készülő zöldségekre alig kell odafigyelni, nem elég, hogy dupla ízt kapunk, ráadásként kevesebb időt kell a tűzhely fölött állni.

Selymes sültgomba-krémleves

Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle ...

Milyen zöldséggel működik?

Nem kell sokat válogatni: bármilyen zöldséges krémlevest felturbózhatunk ezzel a trükkel. Egyedül azt kell eldöntenünk, hogy milyen alapanyagot választunk: amit pucolni kell, vagy amit nem.

Lássuk, hogy készül!

Ha ehető héja van, semmi dolgunk nem lesz vele, mehet kockákra vágva a tepsire. Az apró szemű zöldségek (kukorica, borsó, bab) is különösebb előkészület nélkül kerülhetnek a sütőbe.

Forgassuk meg őket kellő mennyiségű olajban, és a leveshez használt fűszerekkel szórjuk meg. Ezzel hozzuk létre az ízek dupla rétegét, szinte belesütjük a darabokba. Sütés után a recept szerint turmixoljuk le, és kész is van.

Amennyiben a zöldségnek héja van, amit nem tudunk megenni (édesburgonya, zeller, cékla), alaposan mossuk meg, és egyben tegyük a sütőbe. Attól függően, hogy milyen kemény, hosszabb-rövidebb idő alatt az egész krémesre fog sülni.

Amikor kész, és már teljesen puha, pucoljuk meg, a héját pedig tegyük fel egy kis vízben főni. Ezzel az ízesített főzettel tudjuk majd a sült zöldséget krémlevessé varázsolni, miközben egy szem íz sem vész el.

Póréhagymás zellerkrémleves

Ez a zellerkrémleves annyira jó lett, hogy azonnal fel kellett töltenem a receptjét, mert ezt mindenkinek meg kell kóstolnia! Olyan volt, mintha telenyomtam volna ételízesítővel, pedig csak ...

A módszer ilyen egyszerű, adjunk neki egy esélyt, csalódni biztosan nem fogunk benne!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Vészeld át az egész hetet, jobbnál jobb levesekkel:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...