Krémlevest főzni talán a legegyszerűbb konyhai eljárás: szinte mindegy, mi történik a lábosban, hiszen úgyis mindent simára turmixolunk. Ez sokszor oda vezethet, hogy elhanyagoljuk ezt a fogást, így születnek az unalmasan egyhangú levesek. Ha ez ellen drasztikusan fel akarunk lépni, kövessük ezt a módszert, amikor legközelebb nekiállunk krémlevest főzni.
A titok nyitja
A „duplán főtt” jelző a címben arra utal, hogy a zöldségeket két különböző konyhai eljárással fogjuk elkészíteni. Először a sütőben sülnek puhára, majd ezt követően a tűz fölött, fazékban áll össze a kész krémleves.
Mivel a sütőben készülő zöldségekre alig kell odafigyelni, nem elég, hogy dupla ízt kapunk, ráadásként kevesebb időt kell a tűzhely fölött állni.
Milyen zöldséggel működik?
Nem kell sokat válogatni: bármilyen zöldséges krémlevest felturbózhatunk ezzel a trükkel. Egyedül azt kell eldöntenünk, hogy milyen alapanyagot választunk: amit pucolni kell, vagy amit nem.
Lássuk, hogy készül!
Ha ehető héja van, semmi dolgunk nem lesz vele, mehet kockákra vágva a tepsire. Az apró szemű zöldségek (kukorica, borsó, bab) is különösebb előkészület nélkül kerülhetnek a sütőbe.
Forgassuk meg őket kellő mennyiségű olajban, és a leveshez használt fűszerekkel szórjuk meg. Ezzel hozzuk létre az ízek dupla rétegét, szinte belesütjük a darabokba. Sütés után a recept szerint turmixoljuk le, és kész is van.
Amennyiben a zöldségnek héja van, amit nem tudunk megenni (édesburgonya, zeller, cékla), alaposan mossuk meg, és egyben tegyük a sütőbe. Attól függően, hogy milyen kemény, hosszabb-rövidebb idő alatt az egész krémesre fog sülni.
Amikor kész, és már teljesen puha, pucoljuk meg, a héját pedig tegyük fel egy kis vízben főni. Ezzel az ízesített főzettel tudjuk majd a sült zöldséget krémlevessé varázsolni, miközben egy szem íz sem vész el.
A módszer ilyen egyszerű, adjunk neki egy esélyt, csalódni biztosan nem fogunk benne!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Vészeld át az egész hetet, jobbnál jobb levesekkel: