Egyszerű trükköt mutatunk, hogy a serpenyőd hónapokkal tovább húzza

Évente legalább egy, ha nem két serpenyőt használsz el? Nem kell így lennie, figyeld, micsoda trükkünk van hozzá!

A serpenyők régóta a háztartások szerves kellékei - mekkora segítség, hogy tojást, palacsintát, zöldséget is süthetünk benne letapadás nélkül! Az óriási találmányt elmosogatni is gyerekjáték - egyetlen hátránya, ha összekaristoljuk, vagdossuk a felszínt, akkor bizony nagyon hamar tönkremegy, és hát a legtöbbünk hajlamos az ilyen vétkekre, ne szépítsük.

Ma már kaphatóak olyan továbbfejlesztett változatok is, melyek állják az evőeszközök támadását, és egészen magas hőfokra is felmelegíthetőek. Ha te viszont a hagyományos, mindennapi teflonokra szavazol, mutatunk pár tippet, amivel a serpenyőd sokkal tovább marad ép és egészséges állapotban!

Minden vadiúj serpenyődet olajozd be, így:

  • Jó alaposan mosd el az újedényt, hogy minden, a gyártás során rajta maradt vegyszert, kezelőanyagot eltávolíts. Töröld meg, szárítsd meg alaposan.
  • Nagyon vékony réteg olajjal kend be a serpenyő felszínét, az olaj legyen valamilyen semlegesrepceolaj vagy napraforgóolaj. Sütéshez használt kenőecsettel egyenletesen eloszlathatod a felszínen, tényleg ne használj sokat.

    Rókagombás omlett

    Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert szezonja van, másrészt mert roppantul imádom. De, hogy ne csak mindig tésztával, vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen ...

  • Két percig melegítsd a tűzhelyen a serpenyőt közepes lángon, vagy ha bírja a sütő melegét, akkor 150 fokra, a sütőbe is betolhatod, maximum 20 percre.
  • Ha mindezzel megvagy, hagyd a felmelegedett, olajos serpenyőt kihűlni, majd egy papírtörlő segítségével távolítsd el róla a feleslegesen rajta maradt olajat. Tádám, készen is vagy, a serpenyőd élettartama pedig hosszú hónapokkal növekedett.

Feltétlenül vesd be ezt a trükköt!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via Cookinglight

Legújabb receptek

Őzpörkölt erdei gombákkal

Az őzhús egy sovány húsfajta, mely nemes ízvilágú, és a vele készült pörkölt felér a gasztronómia csúcsával. A természet kincseivel, erdei gombákkal gazdagítva, olyan gazdag ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!