A serpenyők régóta a háztartások szerves kellékei - mekkora segítség, hogy tojást, palacsintát, zöldséget is süthetünk benne letapadás nélkül! Az óriási találmányt elmosogatni is gyerekjáték - egyetlen hátránya, ha összekaristoljuk, vagdossuk a felszínt, akkor bizony nagyon hamar tönkremegy, és hát a legtöbbünk hajlamos az ilyen vétkekre, ne szépítsük.
Ma már kaphatóak olyan továbbfejlesztett változatok is, melyek állják az evőeszközök támadását, és egészen magas hőfokra is felmelegíthetőek. Ha te viszont a hagyományos, mindennapi teflonokra szavazol, mutatunk pár tippet, amivel a serpenyőd sokkal tovább marad ép és egészséges állapotban!
Minden vadiúj serpenyődet olajozd be, így:
- Jó alaposan mosd el az újedényt, hogy minden, a gyártás során rajta maradt vegyszert, kezelőanyagot eltávolíts. Töröld meg, szárítsd meg alaposan.
- Nagyon vékony réteg olajjal kend be a serpenyő felszínét, az olaj legyen valamilyen semlegesrepceolaj vagy napraforgóolaj. Sütéshez használt kenőecsettel egyenletesen eloszlathatod a felszínen, tényleg ne használj sokat.
- Két percig melegítsd a tűzhelyen a serpenyőt közepes lángon, vagy ha bírja a sütő melegét, akkor 150 fokra, a sütőbe is betolhatod, maximum 20 percre.
- Ha mindezzel megvagy, hagyd a felmelegedett, olajos serpenyőt kihűlni, majd egy papírtörlő segítségével távolítsd el róla a feleslegesen rajta maradt olajat. Tádám, készen is vagy, a serpenyőd élettartama pedig hosszú hónapokkal növekedett.
Feltétlenül vesd be ezt a trükköt!
Ezeket olvastad már?
Most akkor meddig jó a fokhagyma? Így állapítsd meg, meddig...
Most eláruljuk, meddig tarthatod el a fokhagymát, és mikor kell sajnos véglegesen kiűznöd a kamrádból. Nem kell mindig a nyilvánvaló jelre várni.
Macsuga ViktóriaEz az étterem kedvesen az arcodba vágja, mennyire szennyezed a...
Egy salátabár étlapján már nemcsak azt tüntetik fel, milyen alapanyagokból és allergénekből áll össze az étel, de azt is, mekkora a fogás karbonlábnyoma.
Nosalty6 szuper főzelék, ami sült virslivel lesz tökéletes
Nincs olyan főzelék, amihez ne passzolna a virsli, és így nagyobb eséllyel fognak a gyerekek is enni belőle!
NosaltyÍgy űzd ki a legyeket a konyhádból egy egyszerű, olcsó...
A nyár beköszöntével sajnos újra támadnak a pimasz legyek. Mutatunk egy szó szerint filléres trükköt, amivel kiűzheted őket otthonodból.
Masszi- Rigó CsillaCímlapkép: Getty Images
via Cookinglight