Ezzel az egyszerű trükkel megtudhatod, jó-e még a sütőporod

A süteményed sorsa múlhat azon, ha esetleg lejárt a sütőporod, így érdemes leellenőrizned, hogy tényleg jó-e még.

A nagy karácsonyi sürgésforgásban könnyedén előfordulhat, hogy azt gondoljuk, mindent beszereztünk a nagybevásárlás során a süteményeinkhez. Persze az is előfordulhat, hogy nagy mennyiségben tárolunk otthon néhány hozzávalót, mint például a vaníliás cukor vagy a sütőpor. Ilyenkor mindenképpen érdemes megnézni az adott termék lejáratát. Akkor sem kell feltétlenül kétségbeesnünk, ha néhány hónapja már lejárt, hiszen ezek a dátumok legtöbbször csak megközelítőlegesek, így könnyen előfordulhat, hogy még jó.

Ezzel az egyszerű trükkel megtudhatod, jó-e a sütőporod

A sütőpor alapvetően nem romlik gyorsan, hiszen egy por állagú termékről van szó. Ha lejárt, akkor sem kell izgulnunk, hogy valamilyen egészségügyi problémát okoz, azonban az könnyedén előfordulhat, hogy nem hozza a kívánt hatást. Ezzel elronthatod a sütidet, ami hatalmas bosszúságot okozhat a nagy hajtásban. Azért, hogy ez ne fordulhasson elő, mutatunk egy trükköt, amivel könnyen kiderítheted, hogy jó-e még a sütőpor.

Mindössze annyi a dolgod, hogy felforralsz egy pohár vizet, és beleszórsz egy teáskanálnyi sütőport. Ha a keverék bugyborékolni kezd, akkor bátran használhatod a port, ha nem, akkor sajnos el kell szaladnod a boltba, és venned kell egy újat.

A legjobb, ha minden használat előtt leellenőrződ, hiszen ezzel rengeteg bosszúságtól kíméled meg magadat.

Forrásunk volt.


Még több trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...