Ezzel az egyszerű trükkel megtudhatod, jó-e még a sütőporod

A süteményed sorsa múlhat azon, ha esetleg lejárt a sütőporod, így érdemes leellenőrizned, hogy tényleg jó-e még.

A nagy karácsonyi sürgésforgásban könnyedén előfordulhat, hogy azt gondoljuk, mindent beszereztünk a nagybevásárlás során a süteményeinkhez. Persze az is előfordulhat, hogy nagy mennyiségben tárolunk otthon néhány hozzávalót, mint például a vaníliás cukor vagy a sütőpor. Ilyenkor mindenképpen érdemes megnézni az adott termék lejáratát. Akkor sem kell feltétlenül kétségbeesnünk, ha néhány hónapja már lejárt, hiszen ezek a dátumok legtöbbször csak megközelítőlegesek, így könnyen előfordulhat, hogy még jó.

Ezzel az egyszerű trükkel megtudhatod, jó-e a sütőporod

A sütőpor alapvetően nem romlik gyorsan, hiszen egy por állagú termékről van szó. Ha lejárt, akkor sem kell izgulnunk, hogy valamilyen egészségügyi problémát okoz, azonban az könnyedén előfordulhat, hogy nem hozza a kívánt hatást. Ezzel elronthatod a sütidet, ami hatalmas bosszúságot okozhat a nagy hajtásban. Azért, hogy ez ne fordulhasson elő, mutatunk egy trükköt, amivel könnyen kiderítheted, hogy jó-e még a sütőpor.

Mindössze annyi a dolgod, hogy felforralsz egy pohár vizet, és beleszórsz egy teáskanálnyi sütőport. Ha a keverék bugyborékolni kezd, akkor bátran használhatod a port, ha nem, akkor sajnos el kell szaladnod a boltba, és venned kell egy újat.

A legjobb, ha minden használat előtt leellenőrződ, hiszen ezzel rengeteg bosszúságtól kíméled meg magadat.

Forrásunk volt.


Még több trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...