Egyszerű trükktől lesz kevésbé gumis a gluténmentes tésztád

Felejtsd el örökre a ragadós, íztelen és gumiszerű gluténmentes tésztát! Az alábbi egyszerű tippekkel mostantól mindig tökéletes lesz a végeredmény!

Ha valaki gluténérzékeny, akkor előfordulhat, hogy régen lemondott a tésztáról (vagy házi készítésűt fogyaszt). Manapság azonban már gluténmentes tészták széles választékát kínálják az üzletek, így már mindenki élvezheti őket. Egyes fajták azonban könnyedén íztelenné vagy gumiszerűvé válhatnak a főzés során, ezért sokkal jobban oda kell figyelni a főzési technikára, mint mondjuk a sima tészták esetében. Ebben nyújtunk most egy kis útmutatást!

Gyerekjáték ízletesebbé tenni a tésztát!

Ezekre figyelj a gluténmentes tészta elkészítésekor

Bár szerintünk mindig érdemes egy kis időt és energiát áldozni egy finom tésztaszósz elkészítésére, már a főzés kezdetétől érdemes némi ízt és aromát belevinni a tésztába. A gluténmentes tészták készítésekor először is jobban meg kell sózni a főzővizet, mint a hagyományos tészták esetében. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel a gluténmentes tészta általában íztelenebb.

A só pontos mennyisége a te személyes preferenciáidtól függ.

Tippek a gluténmentes tészta tökéletes állagához

A só ugyanakkor nem az egyetlen trükk, amivel még finomabbá teheted a gluténmentes tésztát.

A végső ízt ugyanis nagyban befolyásolja a tészta állaga, hiszen hiába jó ízű, ha gumiszerű a textúrája.

Az olívaolaj a megoldás!

De pánikra semmi ok, hiszen könnyen elkerülhető ez a nem kívánt állag. Hogyan? Mielőtt a tésztát a forrásban lévő sós vízbe dobnád, érdemes lehet egy kis mennyiségű olívaolajat is hozzáadni a vízhez. Ez ugyanis segít megakadályozni a tészta összetapadását. Igen tudjuk, hogy az olaj hozzáadása a tésztavízhez egy ellentmondásos lépés, de a gluténmentes tészták esetében érdemes kivételt tenni, hiszen több a keményítő bennük. A ragadós tészta ellen még a gyakori kevergetés is hatásos lehet!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...