Egyszerű trükktől lesz kevésbé gumis a gluténmentes tésztád

Felejtsd el örökre a ragadós, íztelen és gumiszerű gluténmentes tésztát! Az alábbi egyszerű tippekkel mostantól mindig tökéletes lesz a végeredmény!

Ha valaki gluténérzékeny, akkor előfordulhat, hogy régen lemondott a tésztáról (vagy házi készítésűt fogyaszt). Manapság azonban már gluténmentes tészták széles választékát kínálják az üzletek, így már mindenki élvezheti őket. Egyes fajták azonban könnyedén íztelenné vagy gumiszerűvé válhatnak a főzés során, ezért sokkal jobban oda kell figyelni a főzési technikára, mint mondjuk a sima tészták esetében. Ebben nyújtunk most egy kis útmutatást!

Gyerekjáték ízletesebbé tenni a tésztát!

Ezekre figyelj a gluténmentes tészta elkészítésekor

Bár szerintünk mindig érdemes egy kis időt és energiát áldozni egy finom tésztaszósz elkészítésére, már a főzés kezdetétől érdemes némi ízt és aromát belevinni a tésztába. A gluténmentes tészták készítésekor először is jobban meg kell sózni a főzővizet, mint a hagyományos tészták esetében. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel a gluténmentes tészta általában íztelenebb.

A só pontos mennyisége a te személyes preferenciáidtól függ.

Tippek a gluténmentes tészta tökéletes állagához

A só ugyanakkor nem az egyetlen trükk, amivel még finomabbá teheted a gluténmentes tésztát.

A végső ízt ugyanis nagyban befolyásolja a tészta állaga, hiszen hiába jó ízű, ha gumiszerű a textúrája.

Az olívaolaj a megoldás!

De pánikra semmi ok, hiszen könnyen elkerülhető ez a nem kívánt állag. Hogyan? Mielőtt a tésztát a forrásban lévő sós vízbe dobnád, érdemes lehet egy kis mennyiségű olívaolajat is hozzáadni a vízhez. Ez ugyanis segít megakadályozni a tészta összetapadását. Igen tudjuk, hogy az olaj hozzáadása a tésztavízhez egy ellentmondásos lépés, de a gluténmentes tészták esetében érdemes kivételt tenni, hiszen több a keményítő bennük. A ragadós tészta ellen még a gyakori kevergetés is hatásos lehet!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...