A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap

Hogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.

Néha a legegyszerűbb zöldségekből lehet a legfinomabb ételeket készíteni, erre csodálatos példa a következő percekben bemutatott répakrémleves is, melynek selymessége és ízvilága egy pillanat alatt elvarázsolt minket. Nem kell hozzá sok alapanyag, gyorsan és könnyen elkészíthető, még a kezdő szakácsoknak sem gyűlhet meg a bajuk a főzéssel.

Hogy mi kell hozzá?

1 nagy db vöröshagyma, 1 közepes db halványító zeller (szár), 3 gerezd fokhagyma, 1 kg sárgarépa, 1 narancsból nyert narancshéj, 1 liter alaplé (zöldség), 100 ml növényi tejszín, 3 evőkanál olívaolaj, só és bors ízlés szerint, 1 teáskanál kakukkfű

Fogunk egy közepes méretű edényt (a választásnál vegyük figyelembe, hogy turmixolni is kell majd a levest), beleöntjük az olívaolajat, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk rajta a felaprított hagymát és a vékonyra vágott zellerszárat.

Kattints a képre a teljes receptért!

Hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymagerezdeket, és egy kevés pirítás után a meghámozott, felszeletelt sárgarépát is. A répákra reszeljük egy narancs héját, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a borsot és a kakukkfüvet.

A répákat nyakon öntjük a forró zöldségalaplével, és lefedve 30 perc alatt puhára főzzük.
Amikor a répák megpuhultak, egy botturmix segítségével pürésítjük a levest. Ha szeretnénk igazán krémes állagot kapni, akkor átpasszírozhatjuk egy szitán a levest, de izgalmasabb és ízletesebb, ha megtartjuk a püréállagot és az egyben maradt, nagyobb répadarabokat.
Végül hozzáadjuk fél narancs levét és egy kevés növényi tejszínpótlót, amivel jól összeforraljuk a levest.

Kattints a képre a receptért!

A fütyülős sárgarépa-krémleves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálnod!

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Kormos Lili

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!