Íme, a legegyszerűbb lecsós szelet, ami megidézi a nyarat

Mindent lehet még fokozni, de a lecsós szeletet nem érdemes: a legegyszerűbb a legjobb. Így készült nálam ez a fogás – követheted az én receptem, vagy variálhatod kedvedre, ez lesz a kedvenc nyáridéző fogásod.

A paradicsom és a paprika ára sajnos a nyár folyamán sem lett kedvezőbb, és ősszel is az egekben tartja magát, de amikor lecsóról van szó, akkor valahogy szívesebben a pénztárca mélyére nyúlunk. Főleg így, hogy jóval kisebb adag is elég lesz belőle, ugyanis itt és most csak a szósz szerepét osztották rá.

Lecsós szelet egyszerűen, receptért katt a képre!

Szelet

Természetesen ez nem egy süti-, hanem hússzelet. Készülhet sertéshúsból, sőt, vendéglőben, ha étlapon látjuk, akkor biztosan erre is lehet számítani. Legpontosabban egy jól kiklopfolt karajszeletre, amit sütés előtt paprikás lisztben még meg is forgattak, biztosan legyen kitömve a kedves vendég bendője. Mi már nagyon ritkán veszünk és eszünk disznóhúst, de ha ezt kéne készítenem a lecsó mellé, akkor csakis a szűzérmét választanám.

A mostani recepthez viszont egy teljesen natúr csirkemellet sütöttem, egyrészről sokkal olcsóbb, gyorsabban elkészül, könnyebb, és a gyerekek is jobban kedvelik. Csapkodva lapítani sem kell, csak pillangóba késsel kinyitni, lesózva kicsit állni hagyni, aztán pár perc alatt kész.

Sütés

Ezt a husit csakis serpenyőben süssük. Itt egyenként figyelhetjük minden szelet sorsát, felügyelhetjük, hogy minden oldalukon a legjobb 'arcukat' mutassák. Lisztbe forgatni felesleges, úgy szép, ha jól megpirul, és a frissen őrölt bors enyhén látszik a felületén.

Lecsó

Maradjunk a könnyedségnél, nem kell alá a szalonna zsírja. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a hús sült, pirítsunk jó sok szeletelt hagymát olívaolajon, szórjuk meg sóval, borssal, köménnyel, majd a tűzről lehúzva fűszerpaprikával.

Lecsós szelet egyszerűen, receptért katt a képre!

A lecsós szelethez a titkos hozzávalónk a füstölt paprika, ettől és a hús pörzsanyagától lesz olyan, mintha füstölt szalonna is került volna bele.

Dobjuk hozzá a paprikát, ezzel fedő alatt pároljuk pár percig, majd mehet mellé a paradicsom, nem kell szétfőzni, a fakanállal is vigyázzunk, ne törjük össze a zöldségeket. Egyben, teljes pompájukban mutatnak csinosan a hús mellett.

Tálalás

Minden tányérra tegyünk egy szelet husit, rá, avagy mellé szedjünk lecsót, köretként főtt rizst adhatunk. Mivel lehet ez még jó? Tepsis, jól lepirított, kívül roppanós, belül még puha burgonyával. A most kaphatóak éppen erre jók. A krumplipüré ideje is eljön majd, de csak később, amikor nem győzzük majd a sok, lisztes téli krumplit pucolni az eltett, üveges lecsó mellé.

Te milyen hússal szereted a lecsós szeletet? Köretként mit tálalsz hozzá? Írd meg nekünk!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...