A csirkemell az egyik legsokoldalúbb élelmiszer, amellyel rengetegféle izgalmas fogást lehet alkotni. Ám, ha nem figyelünk kellőképpen a hús készítésekor, akkor borzasztóan száraz és ízleten lesz a végeredmény. Szerencsére könnyedén lehet javítani a problémán, csupán egy késre lesz szükséged.
Alaposan vagdosd be a csirkemellet
A @theshabakitchen nevű TikToker egy videóban mutatta be az egyszerű, de hatékony késtrükköt. Az említett technikához egyszerűen csak fektesd le a csirkemellet egy vágódeszkára, majd átlósan vagdosd be anélkül, hogy teljesen átvágnád. Ennek a trükknek köszönhetően a fűszerek sokkal jobban megmaradnak majd a csirkemellben. Ha még egy kis olívaolajat is használsz, akkor még jobban rátapadnak majd a fűszerek.
Használj bőségesen fűszereket
Ha helyesen vágtad fel a húst, akkor a csirkemell tetejének gyémánt vagy négyzet alakú mintára kell hasonlítania, csakúgy mint a lenti videóban.
@theshabakitchen Our favourite chicken recipe! 😍
♬ original sound - The Shaba Kitchen
A legtöbben csak sót és borsot használnak a csirkemell elkészítéséhez, de ha más fűszert is használsz, akkor sokkal izgalmasabb ételt kapsz majd. A videóban például paprikát, oregánót, kakukkfüvet és fokhagymát szórnak rá.
Akadnak azonban olyanok, akik szerint a bevágástól könnyebben kiszárad a csirkemell. Ha te is ettől tartasz, akkor pácold be a húst egy éjszakára. Egy másik módja annak, hogy a csirkemellek jól fűszerezhetők legyenek, ha vékonyabb szeleteket vágsz belőlük vagy kiklopfolod őket.
Neked melyik a kedvenc módszered?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk: