Ettől az egyszerű késes trükktől lesz igazán ízletes a csirkemell

Felejtsd el az íztelen és száraz csirkés ételeket! Ha betartod az alábbi egyszerű késes trükköt, akkor mostantól csak ízletes és ínycsiklandozó fogásokat eszel majd.

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb élelmiszer, amellyel rengetegféle izgalmas fogást lehet alkotni. Ám, ha nem figyelünk kellőképpen a hús készítésekor, akkor borzasztóan száraz és ízleten lesz a végeredmény. Szerencsére könnyedén lehet javítani a problémán, csupán egy késre lesz szükséged.

Egy egyszerű késes trükktől lesz igazán ízletes a csirkemell

Alaposan vagdosd be a csirkemellet

A @theshabakitchen nevű TikToker egy videóban mutatta be az egyszerű, de hatékony késtrükköt. Az említett technikához egyszerűen csak fektesd le a csirkemellet egy vágódeszkára, majd átlósan vagdosd be anélkül, hogy teljesen átvágnád. Ennek a trükknek köszönhetően a fűszerek sokkal jobban megmaradnak majd a csirkemellben. Ha még egy kis olívaolajat is használsz, akkor még jobban rátapadnak majd a fűszerek.

Használj bőségesen fűszereket

Ha helyesen vágtad fel a húst, akkor a csirkemell tetejének gyémánt vagy négyzet alakú mintára kell hasonlítania, csakúgy mint a lenti videóban.

@theshabakitchen

Our favourite chicken recipe! 😍

♬ original sound - The Shaba Kitchen

A legtöbben csak sót és borsot használnak a csirkemell elkészítéséhez, de ha más fűszert is használsz, akkor sokkal izgalmasabb ételt kapsz majd. A videóban például paprikát, oregánót, kakukkfüvet és fokhagymát szórnak rá.

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...

Akadnak azonban olyanok, akik szerint a bevágástól könnyebben kiszárad a csirkemell. Ha te is ettől tartasz, akkor pácold be a húst egy éjszakára. Egy másik módja annak, hogy a csirkemellek jól fűszerezhetők legyenek, ha vékonyabb szeleteket vágsz belőlük vagy kiklopfolod őket.

Neked melyik a kedvenc módszered?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...