Egyetlen olcsó hozzávalóval meghosszabíthatod epred és málnád életét

Epret és málnát venni mindig kettős: örülsz, mert a világ lefinomabb gyümölcsei között van mindkettő, de fáj is a szíved, mert drágák...maradjanak akkor már sokáig frissek!

Az eper már lecsengőben, de még bőven akad, viszont a málna is szépen jön felfelé...személy szerint a legjobb gyümölcsnek tartom, de rettenetesen drága. Éppen ezért, ha már megvesszük, legyen sokáig jó, hát nem? Ne szottyosodjon, ne poshadjon be, ne nyomódjon össze.

Egyetlen olcsó otthoni hozzávalóból megoldhatod ezt a problémát, méghozzá egy mosási technikával és ECETTEL:

- alap hiba, ha egyből megmossuk az egész adag gyümölcsöt, mert így hamarabb poshad, romlik és puhul meg. Csak azt mossuk, amit meg is eszünk hamar!

- ha ecetes vízben mosod meg a gyümölcsöt (egy rész ecethez háromszoros vizet teszel), majd alaposan megszárítod (mondjuk salátacentrifugában, szilviával bélelve), és aztán szintén papírtörlővel bélelt ételhordóban tárolod, aminek picit nyitva hagyod a tetejét, hogy a nedvesség kiszökhessen, sokkal tovább eláll, akár egy hétig is!

Akár hiszed, akár nem, az ecet szaga elillan!

*További tipp, hogy picit áztasd az ecetes vízben a gyümölcsöt, majd öblítsd le, és eheted is!

Tudtad?

Az ecet elpusztítja a penészgombákat és a bacikat a gyümölcsön, megakadályozva a rothadást és penészedést, így hosszabbítva meg a gyümölcs élettartamát.

via thekitchn

Címlapról ajánljuk

További cikkek