Az eper már lecsengőben, de még bőven akad, viszont a málna is szépen jön felfelé...személy szerint a legjobb gyümölcsnek tartom, de rettenetesen drága. Éppen ezért, ha már megvesszük, legyen sokáig jó, hát nem? Ne szottyosodjon, ne poshadjon be, ne nyomódjon össze.
Egyetlen olcsó otthoni hozzávalóból megoldhatod ezt a problémát, méghozzá egy mosási technikával és ECETTEL:
- alap hiba, ha egyből megmossuk az egész adag gyümölcsöt, mert így hamarabb poshad, romlik és puhul meg. Csak azt mossuk, amit meg is eszünk hamar!
- ha ecetes vízben mosod meg a gyümölcsöt (egy rész ecethez háromszoros vizet teszel), majd alaposan megszárítod (mondjuk salátacentrifugában, szilviával bélelve), és aztán szintén papírtörlővel bélelt ételhordóban tárolod, aminek picit nyitva hagyod a tetejét, hogy a nedvesség kiszökhessen, sokkal tovább eláll, akár egy hétig is!
Akár hiszed, akár nem, az ecet szaga elillan!
*További tipp, hogy picit áztasd az ecetes vízben a gyümölcsöt, majd öblítsd le, és eheted is!
Tudtad?
Az ecet elpusztítja a penészgombákat és a bacikat a gyümölcsön, megakadályozva a rothadást és penészedést, így hosszabbítva meg a gyümölcs élettartamát.
via thekitchn