Egyetlen logikus módszerrel védekezhetünk otthon a poloskák ellen

Sikítozások, szobából való ijedt távozás, ágyra ugrás - csak néhány a poloskákra adott reakciókból. De hogyan védekezzünk, hogy ne legyenek állandó szobatársak?

Néhány éve tart az őrület, hogy otthonainkat és a kerteket megrohamozták a poloskák, amelyekről azóta megtanultuk, hogy rendkívül kártékonyak a mezőgazdaságra nézve, és mindent túlélnek – az extrém hideget és meleget is. Nagy bánatunkra.

Elég egyetlen percnyi önfeledt szellőztetés, ami, valljuk be, teljesen nélkülözhetetlen, mert friss levegő kell, és máris az ablakra, a párkányra, a függönyre és legfőképp a résekbe tapadva várnak minket, és próbálnak a meleg szobába jutni.

Mi a megoldás?

A Szent István Egyetem Rovartani Tanszékének docense, Vétek Gábor szerint egyetlen módon védekezhetünk ellenük: passzentos, hézagmentesen felhelyezett szúnyoghálókkal - írja a Házipatika.

Egyelőre ismert, kifejezetten poloskairtásra szolgáló készítmény vagy rovarirtó nem ismert, bár állítólag ha már elcsíptük a delikvenst, ráfújhatjuk a sima rovarirtót is, de a legjobb, ha magát a bejutást akadályozzuk meg.

+ egy jótanács: felkapcsolt lámpák mellett ne szellőztessünk, mert a fény egyértelműn becsalja őket a lakásba!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó: getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...