Veled is előfordul néha, hogy több idő megy el a receptkereséssel, mint magával a főzéssel? A hétköznapokon, munka közben csak keveseknek jut ideje arra, hogy megfőzzenek egy húslevest, kirántsanak néhány szelet karajt, vagy megfőzzenek egy jó marhapörköltet. Ha gyors, egyszerű és ízletes fogásokat keresel, jó helyen jársz, egy ízletes, csupán 5 alapanyagból álló sajtos makaróninál ugyanis aligha találhatnál jobbat.
Készítsd elő a stoppert, ugyanis maximum 30 perc kell ahhoz, hogy a mac and cheese tálalható legyen, ráadásul alig kell valami hozzá, könnyen meglehet, hogy minden alapanyag ott van már a hűtődben vagy a kamrában. Ha eddig azt hitted, nincs recept, ami ennyire egyszerűen überelné a sajtos-tejfölös tésztát, nézd, mennyire egyszerű ez a fogás!
A hozzávalók: 225 g tészta, ízlés szerint só, 2 dl habtejszín, 200 g cheddar sajt, ízlés szerint fokhagymapor és fehér bors.
Elkészítés
Egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd a lobogó sós vízben puhára főzzük a tésztát.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, a lábast pedig visszatesszük a tűzre.
Alacsony lángon felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, ezután mindent elkeverünk.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, alaposan összekeverjük, majd tálalhatjuk is.
Az egyedényes mac and cheese teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket próbáltad már?