3 zöldség, amit érdemes egyben sütni, és 3 zöldség, amit nem

Az egyben sült zöldségeket nagyon sokszínűen felhasználhatjuk a konyhában: rengeteg étel alapját adhatják, de akár önmagukban is alkothatnak kész fogást. Persze nem minden zöldség alkalmas erre a technikára.

Amikor egyben sült zöldséget készítünk, meg kell fontolnunk az előnyöket és a hátrányokat. Ez a konyhai módszer abszolút nem bonyolult, viszont elég időigényes, tökéletesen puha állagot eredményez, de megvannak a maga technikai követelményei. Ez a kettőség azt is jelenti, hogy nem minden alapanyag alkalmas arra, hogy egyben sült zöldségként kerüljön az asztalra. De vajon mit érdemes a sütőbe tenni, és mit nem? A cikkből kiderül!

Nézd meg galériánkban a zöldségeket:

Próbáld ki például ezeket a recepteket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több elkészítési tanács a zöldségekhez:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...