Egyetlen titkos összetevő kell a rántott húshoz: ezentúl csak így fogod készíteni, ráadásul olaj nélkül

Senkit nem akarunk becsapni, mert attól még, hogy sütőben készül rántotthúsunk, egyáltalán nem lehet egészségesebb verzióról beszélni. Azt viszont nagyon is tudjuk garantálni, hogy jobb lesz, mint az olajban sült. Mindössze egy titkos hozzávaló kell!

A sütőben készült rántott csirke nem újdonság azok számára, akik tudatosan és rendszeresen sütnek-főznek – a bő zsiradékban való sütögetés elkerülése nemes cél, és sokaknak sikeresen be is válik az olajtól csöpögő serpenyő sütőre illetve tepsire cserélése. Jóval kevesebb olaj, talán némileg szárazabb, de számottevően kevésbé kalóriadús, és bőven élvezhető hús a végeredmény.

Készítsd majonézzel a sütőben sült rántott húst

Na de úgy tűnik, hogy a sütőben készült rántott hús élménye fokozható, és, bár nem feltétlen egészséges a titkos hozzávaló, amiről szó lesz, annál finomabb és praktikusabb.

Ez pedig nem más, mint a majonéz.

Bizony, a nyers hússzeleteket és húsdarabokat panírozásnál tojással elkevert majonézbe fogatjuk, aztán kerül rájuk a zsemlemorzsa (a pankómorzsával elkevert sima változat a legjobb, de akár tört cornflakes is lehet), végül mehet a tepsire, némi olajsprickolás, és sütés!

Rántoss húsok, melyek mindenhogy tökéletesek:

Burgonyamorzsás rántott hús

A rántott hús az autentikus magyar otthonok ételszimbóluma, amelyet általában hétvégén vagy családi ünnepségeken készítünk. A hús fajtája változhat, a legnépszerűbb a sertéshús, ...

Békebeli rántott hús

A vasárnapi ebédek fő attrakciója, a császárzsemlék kedvenc kiegészítője, az osztálykirándulós szendvicsek sztárja és a hentes pultok bestsellere: az örök érvényű és ...

Hogy miért pont majonéz?

Amellett, hogy a kedvenc szószunk, ad egy nem elhanyagolható nedvességet és plusz zsírosságot a húsnak, ami így nem szárad ki, és sokkal omlósabb is lesz. Plusz előnye, hogy jobban rátapad majd a húsra morzsa, ami isteni ropogósra pirul majd a sütőben!

A sütőben sült rántott hús jobb lesz, mint az eredeti, csupán majonézt kell használni

További sütőben sült finomságok:

Sütőben sült édeskömény

A sült édeskömény nagyszerű egy szelet hús, hal vagy zöldségfasírt mellé köretnek, vagy rizsre, burgonya- és zöldségpürére tálalva feltétnek. Aki még sosem készítette, adjon neki ...

A legjobb pedig, hogy ez a csodás majonézkabát addig ügyeskedik nekünk a sütőben, hogy a végeredmény olyan lesz, mintha bő olajban sütöttük volna a csirkénket!

Forrásunk volt.


Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!

Legújabb receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne ha vesszük a fáradtságot és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Airfyerben sült kenyér

Hit helyett élet ha már a kenyérről van szó, ami alatt azt értem, hogy ne hidd el, hogy jó kenyeret tudsz venni még a boltokban, minden teli van tartósítószerrel és adalékanyaggal, a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!