9 égetett tésztás édesség az eklertől a képviselőig

Talán nem a legegyszerűbb elkészíteni az égetett tésztás édességeket, de megéri velük bíbelődni, mert végtelen módon meghálálják a beléjük fektetett energiát. Válaszd ki a kedvenced a listából!

Minden égetett tésztás édesség hasonló alaptésztával dolgozik, a kisülő ínyencségek mégis olyan sokszínűek, hogy eláll tőlük a lélegzet. Süthetünk eklert vagy képviselőfánkot is, esetleg egy adag ropogós churrost: minden égetett tésztás édesség megér egy misét!

  1. 1.

    Klasszikus churros csokoládészósszal

  2. 2.

    Croquembouche, avagy egy igazi francia remekmű

  3. 3.

    Profiterol habbal és csokiöntettel

  4. 4.

    Mini képviselőfánkocskák

  5. 5.

    Paris - Brest

  6. 6.

    Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin

  7. 7.

    Gesztenyés képviselőfánk koszorú

  8. 8.

    Fahéjas churros

  9. 9.

    Klasszikus francia eclair fánk

Még több édesség vár rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...