Fűszeres édesburgonyachips recept
Hogy hogyan? Mindjárt kiderül! Sőt még alternatívákat is kínálunk a krumplira. A lényeg az elkészítésben rejlik: a bő olajban sütés helyett, tepsiben pirul az egészséges sült krumpli.
Tudtad?
A sütési időt megrövidítendő, sós vízben előfőzhetjük kicsit a krumplicikkeket. Lecsepegtetjük, és az előző lépések szerint elkészítjük.
Amire ügyeljünk:
- A cikkekre vagy akár hasábokra vágott burgonyáról alaposan itassuk le a nedvességet konyhai papírtörlőn.
- A legegyszerűbb, ha egy nagyobb és vastagabb nejlonzacskóba tesszük a krumpligerezdeket, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, befogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Így mindenhol egyenletesen bevonja az olaj a krumplit.
- Fontos, hogy egy rétegben terítsük el a burgonyát a tepsiben, hogy szépen pirulhassanak.
- Sütés közben forgassuk át, hogy minden oldalról ropogós legyen a sült krumpli.
Ezeket olvastad már?
A krumpli alternatívái
A változatosság kedvéért érdemes kísérletezni egy kicsit, és helyettesíteni a krumplit más zöldséggel, például édesburgonyával. De csicsókából, illetve céklából is finom ropogtatnivalót készíthetünk az alábbi receptek alapján, annyi különbséggel, hogy nem bő olajban sütjük meg a végén, hanem a zacskós módszerrel vékonyan bevonjuk olajjal a vékony zöldségszeleteket, majd egy rétegben tepsire terítve ropogósra sütjük.