A 8 legegészségesebb japán étel, amit beépíthetsz az étrendedbe

Ha szeretnél egy kicsit egészségesebben étkezni, vagy csak csökkenteni szeretnéd a kalóriabeviteledet, akkor mindenképpen érdemes lehet beépíteni egy-két egészséges japán fogást az étrendedbe! Most összegyűjtöttük neked, hogy mely japán ételek számítanak a legegészségesebbnek, illetve hogy milyen pozitív hatásokkal vannak a szervezetedre.

A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy az egészségesebb étkezés nem azt jelenti, hogy a péntek esti pizzát salátára cseréljük, hanem arról szól, hogy hosszú távon változtatunk a mindennapi étkezésünkön. Mert ahogy a mondás tartja : „Az vagy, amit megeszel”. A Japánban töltött egy évem alatt szerencsére nagyon megszerettem a helyi gasztronómiát, így később a szigetország konyhájához fordultam inspirációért, hogy segítsen az egészséges táplálkozás útjára térni, valamint hogy új és finom ételeket fedezzek fel anélkül, hogy bűntudatot éreznék.

A japán ételek nagyon jót tesznek az egészségnek

Köztudott a japánokról, hogy rendkívül hosszú életet élnek (főleg Okinawa szigetén, bár az utóbbi években csökkenni kezdett az ott élők élettartama), és a matuzsálemi kort a kutatók (részben) az étrendjüknek tulajdonították.

A hagyományos japán ételek ugyanis nagy mennyiségű ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaznak.

Így a legtöbb japán fogás nagyon gazdag rostokban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, illetve A-, C- és E-vitaminban. Ebből adódóan csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, fokozhatják a pajzsmirigy működését, és tele vannak antioxidánsokkal és jó baktériumokkal. Fedezd fel a következőkben, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek!

Nézd meg a galériában, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek

Még több japán különlegességről olvashatsz itt:

5 ízletes japán teafajta, hogy ne csak a matchát ismerd

Már biztosan hallottál arról, hogy Japánban kiváló minőségű zöld teákat állítanak elő. Nem véletlen, hiszen gyártásuk is az irigylésre méltó japán precizitást tükrözi. Bár bizonyos esetekben igen megosztóak lehetnek a japán teák, mivel egyesek szerint algához vagy leveles zöldekhez hasonló az ízük. Szerintünk ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a friss, összetett ízű, japán teák egy teljesen más kategóriát képviselnek. Ismerd meg őket ebből a cikkből!

Dimashky-Korompai Tímea

Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...