A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy az egészségesebb étkezés nem azt jelenti, hogy a péntek esti pizzát salátára cseréljük, hanem arról szól, hogy hosszú távon változtatunk a mindennapi étkezésünkön. Mert ahogy a mondás tartja : „Az vagy, amit megeszel”. A Japánban töltött egy évem alatt szerencsére nagyon megszerettem a helyi gasztronómiát, így később a szigetország konyhájához fordultam inspirációért, hogy segítsen az egészséges táplálkozás útjára térni, valamint hogy új és finom ételeket fedezzek fel anélkül, hogy bűntudatot éreznék.
A japán ételek nagyon jót tesznek az egészségnek
Köztudott a japánokról, hogy rendkívül hosszú életet élnek (főleg Okinawa szigetén, bár az utóbbi években csökkenni kezdett az ott élők élettartama), és a matuzsálemi kort a kutatók (részben) az étrendjüknek tulajdonították.
A hagyományos japán ételek ugyanis nagy mennyiségű ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaznak.
Így a legtöbb japán fogás nagyon gazdag rostokban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, illetve A-, C- és E-vitaminban. Ebből adódóan csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, fokozhatják a pajzsmirigy működését, és tele vannak antioxidánsokkal és jó baktériumokkal. Fedezd fel a következőkben, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek!
Nézd meg a galériában, hogy mely japán ételek a legegészségesebbek
Még több japán különlegességről olvashatsz itt:
5 ízletes japán teafajta, hogy ne csak a matchát ismerd
Már biztosan hallottál arról, hogy Japánban kiváló minőségű zöld teákat állítanak elő. Nem véletlen, hiszen gyártásuk is az irigylésre méltó japán precizitást tükrözi. Bár bizonyos esetekben igen megosztóak lehetnek a japán teák, mivel egyesek szerint algához vagy leveles zöldekhez hasonló az ízük. Szerintünk ez nem igaz, csupán arról van szó, hogy a friss, összetett ízű, japán teák egy teljesen más kategóriát képviselnek. Ismerd meg őket ebből a cikkből!
Dimashky-Korompai Tímea7 ínycsiklandozó tradicionális japán leves a ramenen túl
Ha japán levesekre gondolunk, akkor azonnal eszünkbe jut a ramen, amely egyébként egy kínai eredetű fogás, ám mégis az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországnak köszönheti igazi hírnevét. Mivel ezt a levest már úgyis ismered, így most olyanokat mutatunk neked, amelyekről valószínűleg még nem is hallottál!
Dimashky-Korompai Tímea5 észveszejtően finom japán étel, amit kötelező kipróbálni
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bírom a sushit, de igaz, ami igaz, hogy ennél a rizses fogásnál sokkal, de sokkal több ínycsiklandozó fogás rejlik a japán gasztronómiában. Itt az ideje, hogy te is többet megtudj a legnépszerűbb hagyományos japán ételekről!
Dimashky-Korompai TímeaMég több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben: