Egészséges ételek karácsonyra is

Az egészséges életmód, és azon belül a táplálkozás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Higgy nekünk, a karácsonyi menü is lehet tápláló és ínycsiklandó egyszerre!

De hogyan? Amikor mindenki rohan? Mást se csinálunk, mint sietünk dolgozni, majd az edzőterembe, futunk a boltba, majd haza. De ehhez a felgyorsult tempóhoz rengeteg energiára van szükségünk. Éppen ezért fontos ügyelnünk az egészségünkre, azon belül is a megfelelő táplálkozásra. Különösen most, amikor egy ünnepi menü összeállítása vár ránk.

Meghitt karácsonyi sütés-főzés >>

Az egyik, amit sokszor hallunk, hogy fogyasszunk sok friss zöldséget és gyümölcsöt. A nyári időszakban, amikor szebbnél szebb paradicsom, paprika, zöldborsó és lédús barack terem a kertekben, viszonylag könnyű e tanácsot betartani. Azonban, ahogy a színpompás zöldségek és gyümölcsök szezonja elmúlik, egyre többször vesszük elő a fagyasztott árut, de a vitaminokról még ilyenkor sem kell lemondanunk!

Törekedjünk arra, hogy minél több értékes tápanyagot tartsunk meg az ételkészítés során. Hogy ezt hogyan érhetjük el? Főzés helyett válasszuk inkább a kíméletesebb párolást, így az alapanyagok értékes összetevői az ételben maradnak, nem öntjük ki azokat a főzővízzel. A zöldségek esetében a gőzpárolás a legízletesebb és legegészségesebb módja az étel elkészítésének akár friss, akár fagyasztott hozzávalókat használunk.

Az egyedülálló Miele gőzpárolóban készült ételek a főzéshez képest akár 50%-al több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A készüléknek köszönhetően – melyben egyszerre akár három szinten is párolhatjuk az ünnepi menüt – egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, fenséges karácsonyi vacsorát készíthetünk, s mindezt felesleges zsiradék és hozzáadott ízfokozók nélkül. A gőznek köszönhetően pedig az eredeti, természetes ízeket élvezhetjük.

Lepd meg magad és családodat az egészséges táplálkozás titkával! Töltsd le Vitamin Bónuszunkat, mellyel most 20 ezer forint kedvezménnyel teheted a fa alá a Miele gőzpárolóit. Ne feledd, az egészség minden ajándéknál többet ér! (x)

Ismerd meg a Mielét! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...