Egészen bizarr ropogtatnivalót dobott a piacra egy amerikai cég. Te megkóstolnád?

Egyes konyhakultúrákban semmi meglepő nincs abban, ha rovarokat eszünk, de az európai régióban azért még fenntartásokkal kezeljük ezt az ötletet. De kérdés, hogy vajon meddig?

Az amerikai Entosense nevű vállalat célja, hogy az ehető rovarokat az amerikai étrend szerves részévé tegye. Míg az ázsiai, mexikói konyhákban erre már számos példát láthatunk, és az ide tartozó országokban senki nem lepődik meg a ropogós rovarsnackeken - lássuk be, hogy nálunk Európában azért fenntartásokkal viseltetünk a rovarevés iránt.

A rovarok, mint tápanyagban gazdag alapanyagok jelentősége azért nőtt meg az utóbbi időben, mert a Föld lakosságának exponenciális növekedése miatt folyamatosan napirenden van a fenntartható élelmezés kérdése. 2050-re várhatóan közel 10 milliárd lakosa lesz a bolygónknak, és már ma is vannak látható jelei annak, hogy a jelenlegi módszerek mellett komoly élelmezési problémákkal kell majd szembenézni.

Erre a kihívásra reagált az Entosense vállalat is, amikor egy új, ropogtatható tücskökből álló terméksorozatot dobott a piacra. A kollekcióban 10 különféle ízben kóstolhatják a szerencsések ezeket az alternatív fehérjeforrásokat: indiai curry, olasz lasagne, citromos habcsók, vattacukor, mangós habanero, narancsos jégkrém, mexikói szósz, szárított paradicsom, fokhagymás jalapeno és cheddar.

Tücsöksnackek 10-féle ízben

Az sajnos vitathatatlan, hogy a jelenlegi fogyasztási tempó mellett nem fenntartható a megfelelő élelmiszerellátás, de vajon tényleg ezek a termékek lesznek a megoldások mindenki számára? Ez előbb-utóbb kiderül majd, addig is lehet gondolkodni, hogy ti melyik ízből kóstolnátok először!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...