Egészen bizarr ropogtatnivalót dobott a piacra egy amerikai cég. Te megkóstolnád?

Egyes konyhakultúrákban semmi meglepő nincs abban, ha rovarokat eszünk, de az európai régióban azért még fenntartásokkal kezeljük ezt az ötletet. De kérdés, hogy vajon meddig?

Az amerikai Entosense nevű vállalat célja, hogy az ehető rovarokat az amerikai étrend szerves részévé tegye. Míg az ázsiai, mexikói konyhákban erre már számos példát láthatunk, és az ide tartozó országokban senki nem lepődik meg a ropogós rovarsnackeken - lássuk be, hogy nálunk Európában azért fenntartásokkal viseltetünk a rovarevés iránt.

A rovarok, mint tápanyagban gazdag alapanyagok jelentősége azért nőtt meg az utóbbi időben, mert a Föld lakosságának exponenciális növekedése miatt folyamatosan napirenden van a fenntartható élelmezés kérdése. 2050-re várhatóan közel 10 milliárd lakosa lesz a bolygónknak, és már ma is vannak látható jelei annak, hogy a jelenlegi módszerek mellett komoly élelmezési problémákkal kell majd szembenézni.

Erre a kihívásra reagált az Entosense vállalat is, amikor egy új, ropogtatható tücskökből álló terméksorozatot dobott a piacra. A kollekcióban 10 különféle ízben kóstolhatják a szerencsések ezeket az alternatív fehérjeforrásokat: indiai curry, olasz lasagne, citromos habcsók, vattacukor, mangós habanero, narancsos jégkrém, mexikói szósz, szárított paradicsom, fokhagymás jalapeno és cheddar.

Tücsöksnackek 10-féle ízben

Az sajnos vitathatatlan, hogy a jelenlegi fogyasztási tempó mellett nem fenntartható a megfelelő élelmiszerellátás, de vajon tényleg ezek a termékek lesznek a megoldások mindenki számára? Ez előbb-utóbb kiderül majd, addig is lehet gondolkodni, hogy ti melyik ízből kóstolnátok először!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...