4-féleképpen is hasznot húzhatsz a görögdinnye héjából

Ha már úgyis megvettünk egy egész, dundi görögdinnyét, ne pazaroljuk el egy részét sem, hasznosítsuk a húst és héjat egyaránt – mégpedig az alábbi módokon.

Arról nem is beszélve, hogy manapság komoly beruházásnak számít megvenni egy egész görögdinnyét, más okunk is lehet a teljes gyümölcsöt felhasználására. Hajthat minket a kreativitás vagy a „semmit nem dobunk ki” jól ismert elve, mindegy is: a lényeg, hogy amikor felmerül bennünk ez a megmentési vágy, akkor legyen valami a kezünkben, ami segítséget nyújt az egész görögdinnye felhasználásához. Remélhetőleg az alábbi kis iromány épp ilyen lesz majd.

Nézd meg galériánkban az egész görögdinnye felhasználásának módjait!

Ezekben a receptekben hasznosíthatod a héjat:

Dinnyés limonádé felnőtteknek

Garantáljuk, hogy ez egy olyan koktél lesz, amiből csak egy pohárral iszol majd. És nem, ez nem egy rossz marketing, csupán annak a ténynek a következménye, hogy az egész koktél a dinnye ...

Dinnyehéjkimchi

A kimchi egy koreai fermentált savanyúság, ami különböző zöldségekből készülhet. Jelen esetben azonban nem egészen zöldséget használtam, hanem a nyári kedvencünk, a görögdinnye ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári receptötlet vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!