4-féleképpen is hasznot húzhatsz a görögdinnye héjából

Ha már úgyis megvettünk egy egész, dundi görögdinnyét, ne pazaroljuk el egy részét sem, hasznosítsuk a húst és héjat egyaránt – mégpedig az alábbi módokon.

Arról nem is beszélve, hogy manapság komoly beruházásnak számít megvenni egy egész görögdinnyét, más okunk is lehet a teljes gyümölcsöt felhasználására. Hajthat minket a kreativitás vagy a „semmit nem dobunk ki” jól ismert elve, mindegy is: a lényeg, hogy amikor felmerül bennünk ez a megmentési vágy, akkor legyen valami a kezünkben, ami segítséget nyújt az egész görögdinnye felhasználásához. Remélhetőleg az alábbi kis iromány épp ilyen lesz majd.

Nézd meg galériánkban az egész görögdinnye felhasználásának módjait!

Ezekben a receptekben hasznosíthatod a héjat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári receptötlet vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a válasz, miért kínálnak vizet a kávé mellé: ez...

A kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.