Az édesség, amit ha reggel falatozol, segít a fogyásban

A finomságokról nagyon nehéz lemondani a diéta során, azonban mindenki kedvenc csokoládéfajtájáról nem kell. Csupán megfelelő időben kell elfogyasztanod.

A fogyókúra egyik első számú szabálya, hogy ki kell iktatni a finomított cukrot tartalmazó élelmiszereket. Sajnos ebbe a kategóriába a csokoládé is beletartozik, igaz, sok szakértő azt mondja, hogy az étcsokoládé megengedett, sokaknál azonban kesernyés íze miatt egyáltalán nem helyettesíti a tejcsokoládé adta élvezetet. Egy kutatás szerint viszont nem feltétlenül kell lemondanod róla.

Az édesség, amit ha reggel falatozol, segít a fogyásban

Egy vizsgálatban 19 változókorban lévő nő vett részt, akik életkoruknál fogva hajlamosabbak a hízásra. A kísérlet során arra voltak kíváncsiak, milyen hatást gyakorol a tejcsokoládé a szervezetükre, ha a nap különböző időszakaiban fogyasztják.

A kutatást végzők két csoportra osztották a résztvevőket. Amíg az egyik csoport a reggeli felkelést követő 1 órában fogyasztott el 100 g tejcsokoládét, addig a másik csoport tagjainak ugyanezt a mennyiséget az esti, lefekvést megelőző órában kellett megennie.

A nők mindeközben a mediterrán étrend szerint étkeztek. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt teljes értékű gabonát és jó minőségű fehérjét fogyasztottak.

Az eredmény még a kutatókat is meglepte: egyik csoport tagjainál sem okozott súlygyarapodást a tejcsokoládé. Azonban a szakértők azt megállapították, hogy a reggel elfogyasztott tejcsokoládé jó hatással van a vércukorszint alakulására, az édesség utáni vágyra, illetve az étvágynak a nap további részében való alakulására. Tehát egy kevéske tejcsokoládé bőven belefér a diétába.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az étrendekről itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...