Édes túrós finomságok 200 kcal alatt

Kényeztető túrós sütik 200 kalória alatt! Kell ennél több hétvégére?

Nekem az egyik kedvenc alapanyagom a túró, szeretem sósan-fűszeresen szendvicskrémekben vagy édesen süteményekben. Magas teljes értékű fehérjetartalma és alacsony szénhidráttartalma miatt ez a tejből készített alapanyag tökéletes alkotóeleme mind a kiegyensúlyozott, mind akár a testsúlycsökkentő étrendnek is.

Reggelire, hideg vacsorára, kisétkezésekre fogyaszthatjuk fűszeres vagy édes-gyümölcsös túrókrémként, tölthetünk vele friss zöldségeket, és természetesen süthetünk vele finom süteményeket.

Receptjeink közül összeválogattam nektek most 10 db, adagonként kevesebb mint 200 kcal energia- és 25 g szénhidráttartalmú kényeztető túrós édességet, lepjétek meg magatokat velük a hétvégén!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Túrószuflé

  2. 2.

    Reform túrós-meggyes süti

  3. 3.

    Hideg túrótorta

  4. 4.

    Túrós zabkorpás csokis muffin

  5. 5.

    Edit diabetikus túrófelfújtja

  6. 6.

    Joghurttorta sütés nélkül 9. - túrós, diétás

  7. 7.

    Diétás joghurtos túróhab sárgabarackkal

  8. 8.

    Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával

  9. 9.

    Málnás túrótorta Csillárka konyhájából

  10. 10.

    Szénhidrátmentes túrós piskótatekercs

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...