A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) válaszolt arra a kérdésre, hogy meddig tarthatjuk el a frissen vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket a fagyasztást követően. A legfontosabb, hogy mielőtt a nyári időszak finom és vitamindús élelmiszereit hűtenénk, alaposan tisztítsuk meg azokat, és szárítsuk meg az ép, egészséges darabokat, mielőtt a fagyasztóba kerülnek.
Nyers formában a zöldségek fagyasztva akár egy évig is tárolhatók, a gyümölcsök többsége azonban csak rövidebb ideig.
- sárgabarack: 8 hónap
- őszibarack: 10 hónap
- eper: 12 hónap
- cseresznye: 10 hónap
- szilva: 10 hónap
- párolt gyümölcs:(alma, körte stb.) 10 hónap
- gyümölcslé: 10 hónap
Ezeket a recepteket készítsd el otthon:
Erre is figyelmeztetnek:
A megadott minőségmegőrzési idők tájékoztató jellegűek, melyek függnek az alapanyag minőségétől és a helyes előkészítési, fagyasztási technológia betartásától.
A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök (elő) főzve vagy párolva és turmixolva általában egy évig is tárolhatók, fajtától függően.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Ezektől a trükköktől NEM ROMLANAK MEG idő előtt az ételek...
Eláruljuk, hogyan kell bepakolni a hűtőbe úgy, hogy ne kelljen a megromlott ételek miatt bosszankodnod!
Országh Kitti6 okból is egészséges a CSÍPŐS PAPRIKA fogyasztása
Az egyik legfőbb ok ezek közül, hogy boldogsághormont termel – bizony, még akkor is, mikor levegőért kapkodunk, és folyik rólunk a víz!
Brecz Judit#HÁZIMENZA LIVE: Sztarenki Dóra színésznő mennyei olasz tésztát készített a...
A tehetséges és gyönyörű színésznő, Sztarenki Dóra ragadott fakanalat a tegnapi #HÁZIMENZA LIVE adásában.
NosaltyCímlapkép: Getty Images