Eddig lehet tárolni az egyes gyümölcsöket fagyasztva - a Nébih válaszol

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a házilag fagyasztott zöldségek és gyümölcsök eltarthatóságáról tájékoztatott.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) válaszolt arra a kérdésre, hogy meddig tarthatjuk el a frissen vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket a fagyasztást követően. A legfontosabb, hogy mielőtt a nyári időszak finom és vitamindús élelmiszereit hűtenénk, alaposan tisztítsuk meg azokat, és szárítsuk meg az ép, egészséges darabokat, mielőtt a fagyasztóba kerülnek.

Zöldségek:

Nyers formában a zöldségek fagyasztva akár egy évig is tárolhatók, a gyümölcsök többsége azonban csak rövidebb ideig.

Gyümölcsök:

  • sárgabarack: 8 hónap
  • őszibarack: 10 hónap
  • eper: 12 hónap
  • cseresznye: 10 hónap
  • szilva: 10 hónap
  • párolt gyümölcs:(alma, körte stb.) 10 hónap
  • gyümölcslé: 10 hónap

Ezeket a recepteket készítsd el otthon:

Erre is figyelmeztetnek:

A megadott minőségmegőrzési idők tájékoztató jellegűek, melyek függnek az alapanyag minőségétől és a helyes előkészítési, fagyasztási technológia betartásától.

A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök (elő) főzve vagy párolva és turmixolva általában egy évig is tárolhatók, fajtától függően.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...