Edd meg, vagy kend a hajadra!

Amikor új évszak köszönt be, ideje megújulni. Ilyenkor már rutinszerűen diétázunk, méregtelenítünk, radírozunk, és rohanunk a fodrászhoz egy kis frissítő vágásra.

Ha száraz és töredezett a hajunk, persze nem árthat a szakértő kéz, de otthon is csodákat művelhetünk beteg hajtincseinkkel. Hajtípustól függetlenül készíthetünk pakolásokat, maszkokat az otthon fellelhető alapanyagokból. Következzen 10 tippünk, ami sokat javíthat hajkoronánk állapotán.

1. Avokádós maszk a csillogó hajért

Egy kevés avokádóból és almaborból illetve teafűből csodás revitalizáló kencét készíthetünk, ami fényessé és simává varázsolja a hajat, sőt, arcpakolásnak is kiváló.

Avokádós arc- és hajpakolás
2. Epres hajápoló zsíros hajra

Az eper és szódabikarbóna együtt hatékonyan távolítja el a zsíros lerakódást a hajon a nyári forróságban.

3. Karamell maszk a hidratált hajért

Amellett, hogy remekül hidratálja a göndör hajat, növeli a kezelhetőségét is. Keverjünk össze 1/4 csésze mézet, 1/4 csésze melaszt, 1/4 csésze olívaolajat és egy kevés almaecetet egy tálban, majd tegyünk hozzá egy pépesített banánt. Keverjük homogénre, kenjük be vele hajunkat, hagyjuk legalább 20-30 percig hatni, majd öblítsük le.

4. Tápláló maszk

Ez a fehérjegazdag kence joghurtból, citromból és egy tojásból áll. Erősíti a hajat, és megóvja az erős nyári napsugárzástól.

5. Banán- és mandulaolaj maszk a haj lágyságáért

A banán lágyítja és erősíti a hajszálakat, míg a mandulaolaj zárolja a nedvességet, így hajunk nem szárad ki.

Banános hajpakolás

6. Hajegyenesítő pakolás

Göndör a hajad, így általában vasalod, vagy szárításnál kihúzod egyenesre, de a pára tönkreteszi a munkádat? Kenj mézet és mandulaolajat a hajkoronádra – garantáltak a sima tincsek!

7. Sör a volumenért

A sör – mint tudjuk - nem csak ivásra való. Például visszaállíthatod vele hajad volumenét!Keverjünk össze egy fél csésze sört, egy teáskanál olajat és egy nyers tojást. Kenjük a nedves hajunkra, hagyjuk 15 percig rajta, végül öblítsük le hideg vízzel.

8. Kókuszos kondicionálás

A kókuszolaj hidratál és ragyogóvá teszi a frizurád. Ha egészséges hajra vágysz, a kókuszolajat ne hagyd le a listádról!

Kókuszolaj
9. Intenzív hidratáló

A hideg időjárás tönkreteheti hajunkat – ez már közhely. Ha szeretnéd újraéleszteni, és hidratálni, mutatunk még egy receptet, amit könnyedén elkészíthetsz: egy turmixgépbe dobj 1/2 avokádót, 1/4 csésze majonézt, 1 evőkanál kókuszolajat, 1 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mézet és 3 ml vizet. Nedvesítsd meg a hajadat langyos vízzel, és fésüld át, mielőtt rátennéd a maszkot. Egyenletesen oszlasd el a hajon a kencét, majd hagyd 15-20 percet hatni, hogy a haj felszívhassa a tápanyagokat. Ezután öblítsd le hideg vízzel.

Szőkítő pakolás

Nyáron a víz-nap kombináció kiszívja hajunkat, a szőkék ilyenkor még világosabbra váltanak. De ha még így sem éreznéd kellőképpen szöszinek magad, készíts kamillateát citrommal, és hagyd 2-3 percig a hajadon.

(via: brit.co)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...