Ezt tedd meg először egy új üveg ecettel a konyhában

Filléres és természetes jolly joker a konyhában és az egész lakásban az ecet. De mégis mit tegyél meg vele legelőször, amint a kezedbe kerül? A szakértők szerint ezt!

Az ecet igazán jó barátunk a háztartásban: a padlók, pultok, ablakok, edények, poharak és akár a mikró tisztítására is bevehető. Rengeteg módszer, otthoni jól bevált, pénztárcabarát praktika áll a rendelkezésünkre.

Mit tegyél, ha legközelebb egy üveg ecet kerül a kezedbe?

Egy fontos, valószínűleg mindig elfeledett vagy elhanyagolt házimunkára összpontosíts: a szakértők szerint a vastagon, vízkővel borított csaptelepet tisztítsd meg vele!

Mikor nézted meg utoljára a csaptelep fúvókáit? Nem mostanában, igaz? Pedig a csaptelep aranyat ér: segítségével mosunk kezet a konyhában, mossuk el az edényeinket, vetjük be a főzésnél, sőt, sokan csapvizet isznak, éppen ezért fontos, hogy a csapunk mindig tiszta legyen.

Ha nem tisztítod rendszeresen a konyhai csaptelepet, akkor a vízkő és a kalcium lerakódhat rá a kemény vízből, de akár penész is. Az ecet pedig egy egyszerű módja, hogy karban tartsd a csapteleped.

Fogj egy műanyag zacskót, töltsd fel félig ecettel, és húzd fel a csapra

Hogy csináld?

Csak fogj meg egy műanyag zacskót, töltsd fel félig ecettel, és húzd fel a csaptelepre (hogy teljesen belemerüljön az ecetbe).

Ezután gumiszalaggal rögzítsd fel a zacskót, és hagyd dolgozni 20-30 percig.

Miután letelt ez az idő, vedd le, és mosogatószeres vízzel, kefével dörzsöld át a csaptelepet. Csináld meg ezt havonta vagy hathetente, és a csapteleped mindig gyönyörűen csillogó lesz. Ennyire egyszerű!

Forrásunk volt.


Még több takarítós cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...