Ebből a mézből tutira nem tennél a teádba

Egy egészen fura összetevő került a különleges japán mézbe. Megkóstolnátok?

A japánoktól már megszokhattuk, hogy egészen bizarr ételeket esznek. Készítenek például olyan kekszet, amibe darazsakat tesznek, és most itt van a méz, amiben szintén ez a "kis aranyos rovar" úszik:

De miért raknak óriás darazsat a mézbe, amit a méhektől kapunk, ha a két rovar ellensége egymásnak? A válasz a készítők szerint az, hogy a darazsakból olyan esszenciák szabadulnak ki, ami egészségesebbé és finomabbá teszik mézet.

Japán ételek:

Pihe-puha japán sajttorta

Pihe-puha, habkönnyű, és az egész világ megbolondul érte.  Igen, ez a japán sajttorta, amihez nem árt, ha van otthon néhány tyúkja az embernek. :)

A méhészek külön fogják be a darazsakat, mivel veszélyesek a méhekre, majd élve rakják őket a mézekbe. A darazsat állítólag nem ajánlatos elfogyasztani, mert inkább csak egyfajta dekorációként szolgálnak. Jó tudni!

A méz egyáltalán nem olcsó, 150 gramm 1260 yenbe kerül, ami körülbelül 3200 forint. Ti raknátok belőle a teátokba?

Ezeket olvastad már?

via SoraNews24

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...