Ebben az iskolában haza kell vinni magukkal a szemetet a diákoknak

Egy ausztrál iskola új kezdeményezést indított azért, hogy minél kevesebb szemetet termeljenek a diákok. Ami nem újrahasznosítható, azt a nap végén kötelesek hazavinni.

Környezetvédelmi okokra hivatkozva betiltották egy ausztrál lányiskolában a szemeteskosarakat, ezzel szeretnék ösztönözni a diákokat, hogy megszabaduljanak a rengeteg műanyag zacskótól.

Az iskola igazgatója, Karen Money döntését, miszerint száműzni kell a szemeteseket a középiskolából az a megdöbbentő tény sürgette, hogy a tavalyi évben 954 köbméter szemetet termeltek és összesen 13 000 dollárba került, hogy megszabaduljanak tőle. Az ötletet segítette a műanyagmentes július kihívás is, - amire korábban már mi is buzdítottunk titeket - , továbbá ez a módszer a nemzeti parkokban is működött.

A szokatlan vállalás eredményeként mostantól csak a szelektív hulladékgyűjtés lehet a megoldás a suliba járók számára. Mindent az erre a célra kijelölt helyen, gondos kiválogatás után dobhatnak ki, továbbá csak a komposztálható hulladék maradhat az iskola terültén minden egyebet haza kell vinniük magukkal.

via GIPHY

A szülőkkel is több mint fél évig konzultáltak, hogy felmérjék, hogyan állnának a változtatásokhoz, ami nagy örömükre pozitív fogadtatásra lelt. A hosszútávú cél az lenne, hogy lényegesen kevesebb műanyaghulladék keletkezzen, ezért arra buzdítják a gyerekeket, hogy kerüljék az előrecsomagolt ételek vásárlását és a tízórait, uzsonnát is saját dobozokban vigyék be magukkal.

Ösztönzésképpen az a tanuló, aki a legkevesebb környezetszennyező anyagot termeli, jutalomban részesülhet. Az igazgató szerint a jövő generációja már sokkal érzékenyebb a környezeti problémákra és remélik, egyre több iskola jár majd el hozzájuk hasonlóan.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: iStock

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...