Ebben a győri étteremben már robot szolgálja ki a vendégeket

Egy győri étteremben megtalálták a megoldást a munkaerőhiányra? Annyi biztos, hogy a robotpincér nagy népszerűségnek örvend a városban.

Robotpincér állt munkába a győri Liu's Cooking kínai étteremben. Az MTI fotókat közölt a robotról munka közben:

Nemrégiben a Kisalföld is beszámolt a robotról. Sokan úgy vélik, hogy ők jelenthetik a jövőt a vendéglátásban tapasztalható munkaerőhiányra. Ehhez azonban még van mit fejlődnie a technológiának.

Amy egy körülbelül 10 ezer dolláros (kb. 2,8 millió forint) robot. Csak arra megy, amerre programozzák, és nem reklamál, ha túl sok tálcát kell kivinnie a vendégeknek. Amy a mellkasába épített vezérlőpult alapján tudja, hova kell vinnie az ételt. Érzékeli az asztalokat és székeket, így nem botlik meg, és nem tör össze tányérokat. Amikor kivitte az ételeket, visszamegy a helyére, és nem panaszkodik. Sokak szerint pont ez az előnye, a humán erőforrással szemben. Kitudja, lehet hamarosan több étteremben találkozhatunk ilyen robotokkal.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...