Durva, miért vesztette el az összes csillagát a világhírű étterem

Egészen meglepő indokkal vették el három Michelin-csillagát a japán sushi étteremnek. Az ok prózai: nem lehetett bejutni. 

A világ egyik legjobbjának lenni nem könnyű feladat, most pedig egészen meglepő döntés született Sukiyabashi Jiro, világhírű sushi séf éttermét illetően. Az étterem ugyanis kikerült a híres neves Michelin Guide-ból, ugyanis a szakemberek szerint túl exkluzívnak minősítették, ami abban merült ki, hogy nem tudtak bejutni az "átlagemberek".

Tokióban jelentették be a hírt, ami természetesen nem azt jelenti, hogy minőségileg bármi kifogásolható történne Jiro konyhájában, a három Michelin-csillag "elvesztése" is annak köszönhető, hogy többet nem szerepel az ajánlott éttermek listájában. A Michelin Guide szóvivője a tájékoztató során elmondta, mivel a nagyközönség számára nem elérhető a foglalás opciója, így ők sem szerepeltethetik többet a helyet, hiszen alapelveik közé tartozik, hogy mindenki ehessen, és betérhessen ezekre a helyekre, akkor is, ha esetenként igen hosszú várólistán kell részt venni.

Az étteremben egyébként olyan hírességek vacsoráztak már, mint Barack Obama, de Hugh Jackman és Katy Perry is kipróbálta már az isteninek minősített japán fogásokat. A bejutást nyilvánvalóan az is nehezítette, hogy mindössze 10 férőhely van az egész helyen, így nem csodáljuk, hogy mindig tele volt vendégekkel. Úgy tűnik, erről a látogatásról már sajnos lemondhatunk.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...