A duplán sajtos masni, ami három összetevővel csavarja el a fejed

A sajtos masni az egyik legnosztalgikusabb, egyben legkedvesebb nevű vendégváró a magyar gasztronómiában, és azon receptek egyike, melyeknél nem ciki bolti leveles tésztát bevetni: segítségével gyorsan készen lesznek ezek a dupla sajtos finomságok!

A leveles tészta az egyik legjobb barátunk, ha gyorsan akarjuk kielégíteni édes vagy sós nassolnivalók utáni vágyainkat, és azon kevés konyhakész termékek egyike, mellyel szemben a legszigorúbb nagymamákon és pékeken/cukrászokon kívül mindenki megengedő. A leveles tészta lényege éppen az, hogy rettentően gyorsan, szinte instant felhasználható a konyhában: megtöltjük, megszórjuk, amivel kell, és mehet is a sütőbe. Ezúttal Flóra választotta alapanyagául, hogy duplán sajtos masnikat süssön!

Lessétek meg, hogy süti őket Flóra:

A hiperegyszerű, 3-összetevős sajtos masni

A leveles tészták talán legszuperebb tulajdonsága gyorsaságuk mellett lemezesen rétegzett ropogósan puha belsejük, amit a sok hajtogatásnak és még több zsiradéknak köszönhetnek. Ezúttal semmi más nem került rájuk, csak rengeteg, de tényleg nagyon sok sajt, nevezetesen trappista, illetve némi tojássárgája.

Faék egyszerűségű elkészítés, kevés hozzávaló, sok sajt. Ja meg nosztalgikus Nagyi-vibe = Örök szerelemrecept.

Duplán sajtos masni, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

A tökéletes szót némileg szerénytelen lenne használni, mégsem akkora túlzás, ha azt azért kijelentjük, hogy erősen addiktív sajtos masniról van szó: mindenképpen dupla vagy tripla adag süljön belőle, mert az első delikvensek már a tepsiből való kipakolás előtt el fognak fogyni. Langyosan, hasfájósan, ahogy kell.

Duplán sajtos masni, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotók, recept és videó: Gerzsenyi Flóra

A duplán sajtos, belül puha, kívül ropogós kis csokornyakkendők elkészítése nem túlzottan költséges, és remek ünnepi vendégvárók húsvétra, karácsonyra, szülinapra, névnapra, évfordulóra, meg persze bármikor, amikor megkívánjuk őket.

Ha további sajtos ezmegaz a vágyad:

Ropogós kéksajtos tallér

Sós kekszeket sokkal ritkábban csinálunk, mint lehetne, pedig pofonegyszerűek, és pillanatok alatt összedobhatók. Erre jó példa ez a kéksajtos tallér, amiben a hagyományos omlós tészta ...

Sajtos pizzapuffancs

Ez a sajttal töltött tésztakorong annyira finom, és oly' könnyen elkészíthető, hogy addikciót okoz. Kívül ropogós, belül szaftos, puha, és akkor a közepén található langyos, olvadó ...

Színházi sajtos perec

Sajtos, foszlós, és könnyen elkészíthető nosztalgikus perecet hoztunk nektek. Légiesen puha, túlsajtozott és falni való. Pontosan olyan, mint amit gyerekkorukban a színházi büfében ...

A duplán sajtos masni teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess Flóra további receptjei közül:

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...