Így készítettünk ropogós csokitetős Dunahullám-muffint

Dunahullám-sütit nem minden nap készít az ember lánya, de most az ünnepek alatt lesz azért pár szabad pillanatunk, amikor érdemes nekiállni, főleg, ha ilyen cuki muffinformában adjuk elő!

Ausztriában és Németországban igen felkapott a Dunahullám-süti, nagy kérdés, hogy nálunk miért nem kap ekkora elismerést. Ezek a kis muffinok egyenként megérdemelnének egy glóriát a csokibevonat fölé! Duna-menti lakosok, hullámokra fel, induljon az ünnepi sütigyártás!

Dunahullám-muffin, receptért kattints a képre!

Piskóta

A Dunahullám alaptésztája tulajdonképpen egy sima piskóta, melynek az egyik felébe kakaót keverünk. Ez a részt kevés tejjel hígítsuk, hogy ne legyen sokkal sűrűbb, mint a másik. A sima sütiben a meggyek húzzák le a felső kakaós részt, itt a formába való öntéssel oldjuk meg a hullámzást. A forma egyik felét egy könyvre helyezve öntjük a világos tésztát a kapszlikba, majd mellé a sötétet.

Meggy

Magozott meggyet használjunk, ha van a nagyi által eltett rumos, az a legfinomabb, de bármilyen megfelel, csak szép, egészséges, kerek legyen, hogy amikor félbe vágjuk a muffint, jól látszódjon majd a piskótában. Minden magozottmeggy-befőttben van egy-két szem, amiben benne marad a magja, erre nagyon rossz ráharapni, és veszélyes is, így próbáljuk ellenőrizni azt a pár darabot, amit felhasználunk, hogy magtól mentesek legyenek.

Krém

Sokan, gondolom idő hiányában pudingport használnak a Dunahullám elkészítéséhez. Mentségükre legyen mondva, a legtöbb recept is ezzel íródott, de azt gondolom, ha már ilyen kis kézműves muffint állítunk elő, akkor a vaníliakrém is legyen benne házi készítésű.

Tojássárgájából, tejből, lisztből vagy keményítőből, cukorból vaníliamagok vagy -kivonat hozzáadásával szuper kis krémet tudunk összeállítani. Ezt ki kell hűteni, és nyomózsákból rákanyarítani a muffin tetejére.

Dunahullám-muffin, receptért kattints a képre!

Csokibevonat

Amikor a krém már szuper jól rákerült, és a muffin tetején meg is kapaszkodott, akkor jön a "medzsik". Önteni nem lehet ezt a csokibevonatot, tehát, ha a hegy nem mehet Mohamedhez, akkor muffint kell nyakon csípni, és fejjel lefelé belekanyarítani az olvasztott csokiba. Ebből használjunk magas minőségűt, és egy kevés olajjal keverjük, akkor szép fényes marad, nem mattul be a hűtéstől. Igen, ez egy hűtős süti, tehát tálalásig jó ott tartani, aztán úgysincs esélye arra, hogy megmaradjon, biztosan felfalja a család, mehet más ünnepi finomság a helyére a hűtő polcára!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...