Komoly drágulásra kell számítani a sertéshúsnál

Akár az év közepéig emelkedhet a sertéshús ára.

A takarmányárak brutális emelkedése miatt a sertésgazdák kénytelenek emelni a hús árán. A drágulás már 2021 végén megkezdődött, méghozzá a karácsony előtti időszakban, azonban ismét emelkedésre kell számítani, ami akár 2022 feléig is elhúzódhat.

A bolti polcokon a sertéshúsból készült termékek nem drágultak tavaly, de mivel az élő sertés ára ma már nem fedezi a gazdák költségeit, árrobbanás jön, hogy a gazdák ne adják tovább veszteséggel a sertést - derült ki Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke Inforádiónak adott nyilatkozatából.

Komoly drágulásra kell számítani a sertéshúsnál

A várható árnövekedésről érdekképviselet vezetőjeként nem mondhatott semmit, de a 25-30 százalékos takarmánydrágulás szerinte úgy épül be az önköltségi árakba, hogy van egy durva hüvelykujjszabály: a teljes élő sertés előállítási ára 65-70 százalékban a takarmányáron múlik.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...