Egy hozzávaló drágulása miatt kerül majd többe idén a halászlé

Egy elengedhetetlen hozzávalótól lesz drágább idén a karácsonyi halászlé.

Megkezdődött az őszi lehalászás a somogyi tavakon. Az aszályos időjárás miatt az érzékenyebb halfajokból (keszegből és süllőből) kevesebb van, de a pontyállomány bőséges és a karácsonyi ünnepekre minden fogyasztót ki tudnak szolgálni – számolt be a sonline.hu.

Drágább lesz karácsonykor a halászlé

Az idei ponty – csak úgy, mint a legtöbb alapanyag – a megnövekedett takarmányárak és a magas üzemanyag- és bérköltségek miatt viszont drágulni fog.

A ponty növényi takarmányt fogyaszt, elsősorban búzát, kukoricát eszik, a megemelkedett költségek pedig a halak árában is meg fognak jelenni. Idén karácsonykor nem lesz ezer forint alatt a ponty kilója

– mondta el Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója.

A ponty az egyik legkedveltebb halféle itthon, de egyre többen esznek harcsát is. Ami a tengeri halakat illeti, főleg a lazacot veszik az emberek.


Még több drágulás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek