4 ezer forint is lehet egy kiló sertéshús a tavasz végére

Most még jutányosabb áron kaphatunk csirkemellet és sertéscombot a boltokban, a május elsején lejáró élelmiszerárstop kivezetése után viszont egy vagyont kell majd fizetnünk a húsokért.

Várhatóan 30-40 százalékkal drágulhatnak majd a hús és tejtermékek termelői szinten abban az esetben, ha tovább húzódik az orosz-ukrán háború nyilatkozta az Indexnek Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. Ahogy az a 24.hu összefoglalójából pedig kiderül, a fogyasztói árak, ha kisebb mértékben is, mint a termelői árak, de szintén emelkedni fognak a verseny miatt.

Nagyot fog drágulni a sertéshús

A szakértő szerint a 40 százalékos nyersanyagköltség-emelkedés mellett a húskészítmények a tavasz végére, különösen az élelmiszerárstop kivezetése után 25 százalékkal lehetnek majd drágábbak.

Ebben az esetben a sertéshús egyes fajtáinak kilogrammonkénti ára 3-4 ezer forint, a csirkehúsé pedig 2-3 ezer forint lehet a tavasz végére.

Varga Zoltán szerint ez a mértékű emelkedés szükséges lesz ahhoz, hogy az egyre drágábban beszerezhető takarmányárak mellett megmaradjon a termelők működőképessége, és ne termeljenek elviselhetetlen veszteségeket.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...