Drágul a csirkemell, és a helyzet csak rosszabbodhat

Hétfőtől emelkedik a csirkemell ára, ráadásul, ha ilyen ütemben fogyasztjuk, akkor hiánycikké is válhat.

Árat emeltek a baromfitenyésztők, ezért a boltokban is drágább lehet a csirke, várhatóan hétfőtől. A Tények riportja szerint több tíz forintos áremelkedésre is számíthatunk. A drágulás másik oka, hogy túl sok csirkemellet fogyasztunk, ezért az is előfordulhat, hogy a csirkemell hamarosan hiánycikké válik.

A magánvásárlók mellett az éttermek is sokkal több csirkemellet vásárolnak. Nyáron a balatoni vendéglátósok is nagyobb mennyiségben visznek a húsból.

A csirkemell ára év eleje óta folyamatosan emelkedik a boltokban, míg januárban a friss vagy hűtött csirkemell átlagára 1299 Ft volt, addig most 1400 Ftátlagáron juthatunk hozzá a húshoz. Azt, hogy pontosan mennyivel drágul majd a csirkemell, még nem tudni, de az biztos, hogy a helyzet rosszabbodhat, ha ilyen ütemben fogy a hús.

Mindeközben a csirkecomb ára valamelyest csökkent az elmúlt időszakban. A Piaci Árinformációs Rendszer szerint év elején 694 Ft volt az átlagár, most 637 Ft.

Húsfogyasztóként mi is befolyásolhatjuk az árakat, például azzal, hogy egy kicsit kevesebb csirkemellet vásárolunk. Sokan nem szeretik a csirke más részeit - a combot vagy a szárnyat - , pedig ízletes, laktató fogásokat lehet főzni belőlük. A csontozás egy kicsit nagyobb munkával járhat, de ha meg akarjuk akadályozni, hogy a csirkemell hiánycikké váljon, akkor ez igazán kis áldozat tőlünk.

Főzz csirkecombból:

Vagy csirkeszárnyból:

A változatos étrend részeként a csirkét néha felválhatjuk pulykahússal, halfélékkel, esetleg nyúlhússal is. Bárkutatók szerint a természetnek azzal is jót tennénk, ha kicsit mérsékelnénk a húsfogyasztásunkat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Csirkebecsinált ahogy Iluska készíti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek