Egy dolog, amit soha nem szabad megtenned, ha márvány munkalapod van

Sokat agyaltál azon, amíg letetted voksod a márvány munkalap mellett? Szeretnéd tisztán és csillogón tartani? Akkor a következő dolog bizony tiltólistás! 

A márvány munkalap nagyon megérdemli a törődést, hiszen a konyha éke csillogásával, elegáns megjelenésével. Egy dologra azonban nagyon, de nagyon oda kell figyelni, amikor tisztítjuk, mégpedig arra, hogy citromlével és savas folyadékokkal ne kerüljön érintkezésbe.

„A márványlapok kálcium-karbonátból állnak, és ez a kémiai összetétel rosszul reagál a savakkal” – mondta Leanne Stapf szakértő.

Mivel a citrom nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, ez reakcióba lép a márványlapokban található kálciummal. De mi történik ilyenkor? Ha lecseppen a márvány munkalapra egy pár csepp citromlé, akkor eltűnhetetlen, marás jellegű foltokat hagy maga után, amivel sok mindent már nem tudunk kezdeni.

De sajnos itt még nincs vége.

Az ecet és más savas tartalmú ételek és italok is olyan reakciót váltanak ki, mint a citromlé. Például a márványból készült munkalapra rácsöppenő paradicsomos szósz is megmarhatja a munkalapot, és a bajt a márvány speciális, védőrétegei sem akadályozhatják meg.

Mire figyelj még?

Kerülnie kell a citromtartalmú háztartási tisztítószerek használatát is. Ehelyett tölts meg inkább egy szórófejes palackot meleg vízzel és tegyél bele egy evőkanál mosogatószert, majd ezzel takarítsd le a munkalapot. Miután megtisztítottad, melegvizes, nedves ruhával töröld le, majd még egyszer száraz ronggyal az egészet. Így csodaszép lesz a konyha ezen része is!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...