Dolly Parton trükkjével lesz habos és könnyű a tojásrántotta

Eláruljuk Dolly Parton meglepő trükkjét, amit neked is be kell vetned a tökéletes rántottához.

Ugyan nem gondoltuk volna, hogy a countryzene királynőjétől gasztrotippeket fogunk elsajátítani, de a 77 éves énekesnő nemcsak szívhez szóló dalokat tud írni, a konyhában is jól elboldogul. Olyannyira, hogy már saját süteménypor-kollekciója is van, de most nem ezekről lesz szó, hanem arról a meglepő trükkről, amivel Dolly mennyeien puha és habos rántottát süt.

fotó: Getty Images/Emma McIntyre/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Az Insidernek adott interjújában árulta el, hogy néhány csepp jeges vizet szokott a tojásokhoz adni, miközben sülnek. A videóban Dolly így nyilatkozott:

„Valaki egyszer mondta ezt nekem, és működik. Amikor feltöröd a tojást a tálban, mondjuk, ha rántottát készítesz, használj jeges vizet. Tegyél bele pár csepp jeges vizet, miközben a serpenyőben vannak, és ettől sokkal habosabbak lesznek...tényleg!".

Krémesen lágy, tökéletes állagú lesz

Vizes tojás?

Nem hangzik túl jól, ugye? Dolly azonban igazi szakértője a déli konyhának, így bármennyire is bizarr, a tippnek van létjogosultsága:

valószínűleg azért működik ez a módszer, mert a víz finoman felmelegíti és gőzöli a tojásokat, miközben azok elkezdenek sülni. Így lesz a rántotta gyönyörűen habos.

Ugyan furcsán hangzik, és eleinte érdekesen néz ki a víz a krémes, felvert tojásokban, gyorsan elkeveredik, a végeredmény pedig magáért beszél.

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...