Döglött marhák húsát árulta egy házaspár Békés megyében

Döglött marhák húsát árulta Békés megyében egy kötegyáni házaspár. A fertőzött húsokat a környékbeli települések henteseinek és vendéglátóhelyeknek is eladták. 

A házaspár által árult döghúsok lépfenével voltak fertőzve, bejelentések szerint többen is kórházba kerültek a hús elfogyasztása után, a legújabb értesülések szerint pedig maga a húst értékesítő házaspár is kórházba került -írja a 444.hu.

A kórházban ápolt két betegen kívül újabb megbetegedésről nem érkezett hír, a lépfenével kezelt házaspár egyelőre jól reagál a kezelésekre.

A Kötegyánban élő házaspár az eddigi értesülések szerint egy elhullott szarvasmarha húsát adták el és dolgozták fel, a megyei kormányhivatal járványügyi nyomozása során viszont kiderült, a 240 kilogrammnyi fertőzött hús lefoglalásakor marhahús mellett sertéshúst is találtak, a helyiek szerint pedig a házaspár többször is árusított kétes eredetű kolbászokat.

A húsfeldolgozó helyszínén járványvédelmi zárlatot rendeltek el, az ingatlan területén lévő állatok már megkapták a szükséges védőoltásokat. Azok, akik rész vettek az elhullott tetemek feldolgozásában és fogyasztásában, már megkapták a szükséges egészségvédelmi utasításokat, és jelenleg járványügyi megfigyelés alatt állnak.

A rendőrség közleménye szerint a házaspár ellen rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 444.hu; beol.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...