Dödölle Bori Mamitól
„Dödölle, konfitált hagyma, tejföl, mangalicaszalonna” – szól a gyöngyösi Bori Mami ajánlata. A Mátra egyik legjobb – ha nem „a” – legjobb éttermében régi ismerős ez a házias fogás, ami az ő tálalásukban persze egészen másképp fest, mint a nagyi konyhájában. Évek óta megtaláljuk náluk az étlapon a dödöllét, kínálták már lecsóval , de sajtmártással, sertésszűzzel is. A Bori Mami egyértelmű választás a környéken, arrafelé járva az egyik legbiztosabb választás!
Gyöngyös, Belváros tér 7.
Megéri a kitérőt! Dödölle Révfülöpön, a Bisztró 71-ben
A Bisztró 71 nem az, aminek látszik! A főút mentén található kis evőhely lehetne akár egy átlagos vagy átlag alatti étkezde is, de erről szó nincs. A laza, hétköznapi étkezdékre jellemző enteriőr becsapós, ugyanis kiváló konyhát visznek a Balaton északi parti étteremben. A zalai rokonsághoz kétség nem fér, ahogyan a dödölle létjogosultságához sem az étlapon. Puha őzgerinc mellé érkezik a dödölle igazán elegáns kísérettel, pezsgős káposztával, vargányás jus-vel (pecsenyeszafttal) és mogyorós pralinével.
Révfülöp, Füredi út 10.
Balatonbogláron egy zalai séftől
Németh Tamás séf krumplis tészta receptjét rengetegen olvastátok nálunk. A balatoni séf a zalai finomságok szerelmese és mestere, így a dödölle igazi szívügye. Németh Tamás a Balaton déli partján egy úgynevezett klubétteremben főz, ahol nemcsak a Full-Gas motorszalon vásárlóit látják vendégül, hanem a betérőket is. A folyamatosan változó napi ajánlatról becsukott szemmel is választhattok, egyszerű, de jó konyhát visz a BBQ és grill mellett is edződött séf.
Balatonboglár, Nyárfa u. 13.
Kanizsai dödölle Irma nénitől a Rosensteinben
A pesti Rosenstein Vendéglő nagy erőssége, hogy minden fakszni nélkül a nagyközönséghez szól. Náluk a hétköznapok olyan ételeknek vannak szentelve, mint a szalontüdő zsemlegombóccal vagy a pacalpörkölt velefőtt burgonyával. Naná, hogy a dödölle is feltűnt náluk! A konyhafőnök ajánlatában vár mindenkit a csirkesuprême roston paprikás mártással és dödöllével, ami igazán hangzatos ajánlat.
Budapest VIII. kerület, Mosonyi u. 3.
A Füge elegáns, mégis a szívünkhöz szól
A biatorbágyi Füge egyértelműen a környék nagybetűs gourmet étterme. Letisztult, elegáns, nyugodtságot árasztó helyszín és igazán kreatív konyha jellemzi az agglomeráció e kitüntetett éttermét. Szívesen és bátran nyúlnak a magyar konyha elfeledett klasszikusaihoz, így került az étlapra hajdinapalacsinta, rántott velő és tökfőzelék is. Dödölle is debütált az étlapon, mégpedig puha és éterien omlós vaddisznónyak mellett!
Biatorbágy, Szabadság út 19.
Szerző: Haranghy Orsi
Címlapkép: Rosenstein Vendéglő
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk: