Dödölle az étlapon? 5 étterem, ahol mindenképpen kérd ki!

A dödölle egy igazi népies étel, ami még a gyermekmondókákba is bekéredzkedett. Ma már köretként kínálják az éttermek, de egykor az igazi házias receptek még afféle egytálételként ajánlották. A régi háztartásokban egyáltalán nem volt bevett szokás, hogy minden étkezésben hús és köret szerepeljen. Izgalmas látni, ahogyan a kortárs gasztronómia szereplői beemelték a kínálatukba!

Dödölle Bori Mamitól

„Dödölle, konfitált hagyma, tejföl, mangalicaszalonna” – szól a gyöngyösi Bori Mami ajánlata. A Mátra egyik legjobb – ha nem „a” – legjobb éttermében régi ismerős ez a házias fogás, ami az ő tálalásukban persze egészen másképp fest, mint a nagyi konyhájában. Évek óta megtaláljuk náluk az étlapon a dödöllét, kínálták már lecsóval , de sajtmártással, sertésszűzzel is. A Bori Mami egyértelmű választás a környéken, arrafelé járva az egyik legbiztosabb választás!

A Bori Mamiban nem fog csalódás érni senkit / forrás

Bori Mami

Gyöngyös, Belváros tér 7.

Megéri a kitérőt! Dödölle Révfülöpön, a Bisztró 71-ben

A Bisztró 71 nem az, aminek látszik! A főút mentén található kis evőhely lehetne akár egy átlagos vagy átlag alatti étkezde is, de erről szó nincs. A laza, hétköznapi étkezdékre jellemző enteriőr becsapós, ugyanis kiváló konyhát visznek a Balaton északi parti étteremben. A zalai rokonsághoz kétség nem fér, ahogyan a dödölle létjogosultságához sem az étlapon. Puha őzgerinc mellé érkezik a dödölle igazán elegáns kísérettel, pezsgős káposztával, vargányás jus-vel (pecsenyeszafttal) és mogyorós pralinével.

Bisztró 71, amit semmiképp ne hagyjatok ki, ha Révfülöpön jártok / forrás

Bisztró 71

Révfülöp, Füredi út 10.

Balatonbogláron egy zalai séftől

Németh Tamás séf krumplis tészta receptjét rengetegen olvastátok nálunk. A balatoni séf a zalai finomságok szerelmese és mestere, így a dödölle igazi szívügye. Németh Tamás a Balaton déli partján egy úgynevezett klubétteremben főz, ahol nemcsak a Full-Gas motorszalon vásárlóit látják vendégül, hanem a betérőket is. A folyamatosan változó napi ajánlatról becsukott szemmel is választhattok, egyszerű, de jó konyhát visz a BBQ és grill mellett is edződött séf.

Az étlap bármely fogása remek választás a FUEL-ben / forrás

FUEL

Balatonboglár, Nyárfa u. 13.

Kanizsai dödölle Irma nénitől a Rosensteinben

A pesti Rosenstein Vendéglő nagy erőssége, hogy minden fakszni nélkül a nagyközönséghez szól. Náluk a hétköznapok olyan ételeknek vannak szentelve, mint a szalontüdő zsemlegombóccal vagy a pacalpörkölt velefőtt burgonyával. Naná, hogy a dödölle is feltűnt náluk! A konyhafőnök ajánlatában vár mindenkit a csirkesuprême roston paprikás mártással és dödöllével, ami igazán hangzatos ajánlat.

Marhapofa pörkölt kanizsai dödöllével a Rosenstein étlapján / forrás

Rosenstein Vendéglő

Budapest VIII. kerület, Mosonyi u. 3.

A Füge elegáns, mégis a szívünkhöz szól

A biatorbágyi Füge egyértelműen a környék nagybetűs gourmet étterme. Letisztult, elegáns, nyugodtságot árasztó helyszín és igazán kreatív konyha jellemzi az agglomeráció e kitüntetett éttermét. Szívesen és bátran nyúlnak a magyar konyha elfeledett klasszikusaihoz, így került az étlapra hajdinapalacsinta, rántott velő és tökfőzelék is. Dödölle is debütált az étlapon, mégpedig puha és éterien omlós vaddisznónyak mellett!

A Füge elegáns enteriőrrel, na meg dödöllével vár / forrás

Füge

Biatorbágy, Szabadság út 19.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Rosenstein Vendéglő

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek