Íme a díszfa, amely most a magyarok kedvence

Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.

Egyre több ház kertjében megtalálható a tarkalevelű japán fűz. A kompakt cserje kis fa formájában is megjelenhet, térhódítását pedig valószínűleg két dolognak köszönheti: az egyik, hogy igénytelen, a másik, hogy kihajtásában színpompás leveleivel lenyűgöző hatást kelt, és nagyon vidámmá varázsolja a kertet.

Ez a díszfa most a magyarok kedvence

Megyeri Szabolcs kertész honlapján arról ír, hogy a tarkalevelű japán fűz lombozata keskeny-elliptikus vagy lándzsás, 5-10 cm hosszú, kihajtáskor halvány flamingó-rózsaszín, majd zölddel márványozott krémfehér, rózsaszín tarka levelek alkotják, melyek igazán júniustól nyújtanak szemetgyönyörködtető látványt.

Ez a dísznövény bármely kertben elültethető, szuperálhat szoliterként, cserjecsoportokban, sövényként, évelőágyásban, kerti tó partján, de nevelhetjük dézsában is.

A növény közepes vízigényű, így viszonylag jól bírja a szárazságot, de lehetőleg ne hagyjuk kiszáradni alatta a földet. A szakember azonban azt is hozzátette, a pangó víztől óvjuk. A japán fűz télálló, a fagyok nem károsítják, legjobb, ha kora tavasz és késő ősz között ültetjük el, tehát akár még idén beszerezhetjük azt a kertünkbe. 

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...