Így marad sokáig friss és finom a dió

Ha esetleg maradna a megvásárolt dióból, mindenképpen tárold megfelelően, mert ahhoz túl drága és finom, hogy pocsékba menjen!

A dió bizony nagy kincs: míg régen minden kertben megtalálható volt, és a piacokon sem aranyárban mérték, manapság már tényleg csak ünnepnapokon fogyasztjuk, főleg az adventi szezonban. Abban pedig, hogy hogyan őrizhetjük meg sokáig frissességét, a Sokszínűvidék egyszerű tippje segít nekünk!

Ne találkozzon magas páratartalommal, közvetlen napfénnyel vagy forró fűtőtesttel!

A dió sokáig eláll és finom friss marad, ha azt a pár körülményt biztosítjuk számára, amit szeret: aranyszabály, hogy héjasan jóval tovább eláll, mint megpucolva, ezt jegyezzük meg!

Héjasan hűvös helyen akár 1-2 évig is friss marad, de érdemes mielőbb megtörni

Ha pucolt dióval van dolgunk, eltárolás előtt mindenképpen szárítsuk ki!

A hántolt dió nem szereti a meleget és a párát

Ha zárt zacskóban vásárolunk hántolt diót, gondoskodjunk róla, hogy ne találkozzon magas páratartalommal, közvetlen napfénnyel vagy forró fűtőtesttel, mert melegben, mint szinte minden, könnyebben romlik.

Ha a gyárilag lezárt zacskót kinyitjuk, de nem használjuk fel az összes diót, innentől légmentesen záródó doboz használata javasolt - így tárolva szobahőmérsékleten akár három hónapig is eláll a diónk.

Ha a tárolóedény nem záródik szorosan és légmentesen, a dió megavasodik.

Darált dió

A megpucolt és kiszárított diót daráltan is eltárolhatjuk: tegyük légmentesen záródó tárolókba, és mehet a hűtőbe vagy a fagyasztóba!

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...