Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

A hódmezővásárhelyi dinnyetermesztő több érdekes formájú dinnyét termeszt, idén egy Rubik-kockát is megformázott.

A leleményes fiatalember, Pap Róbert különleges dinnyéi mindig népszerűek, nagy feltűnést keltenek. A közösségi oldalon tett legújabb bejegyzése ismét sikert aratott ismerősök és ismeretlenek körében egyaránt. Róbert legújabb találmánya a „Rubik-kocka” dinnye, erről mesélt a Sokszínű Vidéknek.

Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

2019-ben „sima” kocka alakút neveltem, majd következő évben létrehoztam a “dobókockát”. Idén valami mással szerettem volna előrukkolni, úgy döntöttem, színes Rubik-kocka dinnyét készítek. A legnagyobb kihívás a sablon megoldása volt, a „csíkokat” besüllyesztettem, így a kockagyümölcs színes idomai kidomborodnak

– mesélte a dinnyetermesztő a lapnak.

Róbert 3 évvel ezelőtt próbálkozott először különlegesebb formájú dinnyék termesztésével. Akkor üvegből készített sablonokat, ám végül külföldről beszerzett gyári sablonokban nevelte az első zöld kockákat. A legújabb alkotását azonban, már saját készítésű sablonnal állította elő.

Miután a dinnye felvette a Rubik-kocka alakot, már csak színessé kellett varázsolni, ehhez Pap Róbert élelmiszer-biztonsági szempontból is kifogástalan ételfestéket használt.

Azokat a részeket, amiket festeni akartam, egy “titkos eljárással” elő kellett készíteni, mert eredetileg nem fogott rá az ételfesték. A végeredmény semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

– árulta el a titkot Róbert.

Semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

Róbert az is elárulta, hogy jelenleg még nincs ötlete, hogy jövőre milyen különlegességgel rukkol majd elő, hiszen általában a téli, nyugalmasabb időszakban szokta kigondolni a legújabb kihívását.

Fotók: Pap Róbert/Facebook


Még több izgalmas cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...