Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

A hódmezővásárhelyi dinnyetermesztő több érdekes formájú dinnyét termeszt, idén egy Rubik-kockát is megformázott.

A leleményes fiatalember, Pap Róbert különleges dinnyéi mindig népszerűek, nagy feltűnést keltenek. A közösségi oldalon tett legújabb bejegyzése ismét sikert aratott ismerősök és ismeretlenek körében egyaránt. Róbert legújabb találmánya a „Rubik-kocka” dinnye, erről mesélt a Sokszínű Vidéknek.

Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

2019-ben „sima” kocka alakút neveltem, majd következő évben létrehoztam a “dobókockát”. Idén valami mással szerettem volna előrukkolni, úgy döntöttem, színes Rubik-kocka dinnyét készítek. A legnagyobb kihívás a sablon megoldása volt, a „csíkokat” besüllyesztettem, így a kockagyümölcs színes idomai kidomborodnak

– mesélte a dinnyetermesztő a lapnak.

Róbert 3 évvel ezelőtt próbálkozott először különlegesebb formájú dinnyék termesztésével. Akkor üvegből készített sablonokat, ám végül külföldről beszerzett gyári sablonokban nevelte az első zöld kockákat. A legújabb alkotását azonban, már saját készítésű sablonnal állította elő.

Miután a dinnye felvette a Rubik-kocka alakot, már csak színessé kellett varázsolni, ehhez Pap Róbert élelmiszer-biztonsági szempontból is kifogástalan ételfestéket használt.

Azokat a részeket, amiket festeni akartam, egy “titkos eljárással” elő kellett készíteni, mert eredetileg nem fogott rá az ételfesték. A végeredmény semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

– árulta el a titkot Róbert.

Semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

Róbert az is elárulta, hogy jelenleg még nincs ötlete, hogy jövőre milyen különlegességgel rukkol majd elő, hiszen általában a téli, nyugalmasabb időszakban szokta kigondolni a legújabb kihívását.

Fotók: Pap Róbert/Facebook


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...