A dietetikus egy hónapig csak ultrafeldolgozott ételeket evett, ez történt vele

Bár az senki számára nem kérdés, hogy az ultrafeldolgozott ételek legtöbbje elképesztően egészségtelen, de talán akkor tudatosulunk ezzel igazán, ha valaki megmutatja a következményeit annak, ha csak ilyeneket eszik.

Jessica Wilson kaliforniai dietetikus alapvetően azt vallja: az ultrafeldolgozott ételek nem ördögtől valók. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnének rengeteg betegségért felelősek, de mivel rengetegféle étel beletartozik az ultrafeldolgozott élelmiszerek csoportjába, akadnak köztük olyanok is, melyeket bátran ehetünk.

A dietetikus egy hónapig csak ultrafeldolgozott ételeket evett, ez történt vele

Minden ultrafeldolgozott ételből evett egy kicsit

A dietetikus evett pizzát, hot dogot, vegán sajtot, zabtejet, gabonamentes müzlit is: étrendje 80%-át tehát az ultrafeldolgozott ételek tették ki, a maradék 20%-ot azonban meghagyta a gyümölcsöknek, zöldségeknek és magvaknak. Tehát nem egész nap a gyorsétteremben falatozott.

Ezalatt az egy hónap alatt Jessica nagyon jól érezte magát. Elmondása szerint sokkal több energiája volt, mint korábban, erősebb volt a jóllakottság-érzése, és boldogabbnak érezte magát. A legelképesztőbb pedig az volt, hogy nem is hízott.

Nem mindenki ezt tapasztalta

Dr. Chris van Tulleken virológus professzor ugyanúgy étkezett, mint Jessica. A férfi is 1 hónapig tartotta a különleges diétát, azonban ő teljesen mást tapasztalt. Chris meghízott, székrekedése lett, nagyon fáradt volt, és úgy érezte, tíz évet öregedett ezalatt az időszak alatt. A vérvizsgálatok is azt mutatták, hogy komoly változások mentek végbe a hormonrendszerében.

Kinek van igaza?

Igazából mindkettejüknek. Természetesen minden szervezet más és más, így teljesen másként reagálnak a különböző éelmiszerekre. Jessica Wilson szerint fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy nem minden ultrafeldolgozott étel méreg, ezek közé tartozik például a tofu, a nem cukrozott növényi italok vagy a cukormentes müzlik is.

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!