A dietetikus egy hónapig csak ultrafeldolgozott ételeket evett, ez történt vele

Bár az senki számára nem kérdés, hogy az ultrafeldolgozott ételek legtöbbje elképesztően egészségtelen, de talán akkor tudatosulunk ezzel igazán, ha valaki megmutatja a következményeit annak, ha csak ilyeneket eszik.

Jessica Wilson kaliforniai dietetikus alapvetően azt vallja: az ultrafeldolgozott ételek nem ördögtől valók. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnének rengeteg betegségért felelősek, de mivel rengetegféle étel beletartozik az ultrafeldolgozott élelmiszerek csoportjába, akadnak köztük olyanok is, melyeket bátran ehetünk.

A dietetikus egy hónapig csak ultrafeldolgozott ételeket evett, ez történt vele

Minden ultrafeldolgozott ételből evett egy kicsit

A dietetikus evett pizzát, hot dogot, vegán sajtot, zabtejet, gabonamentes müzlit is: étrendje 80%-át tehát az ultrafeldolgozott ételek tették ki, a maradék 20%-ot azonban meghagyta a gyümölcsöknek, zöldségeknek és magvaknak. Tehát nem egész nap a gyorsétteremben falatozott.

Ezalatt az egy hónap alatt Jessica nagyon jól érezte magát. Elmondása szerint sokkal több energiája volt, mint korábban, erősebb volt a jóllakottság-érzése, és boldogabbnak érezte magát. A legelképesztőbb pedig az volt, hogy nem is hízott.

Nem mindenki ezt tapasztalta

Dr. Chris van Tulleken virológus professzor ugyanúgy étkezett, mint Jessica. A férfi is 1 hónapig tartotta a különleges diétát, azonban ő teljesen mást tapasztalt. Chris meghízott, székrekedése lett, nagyon fáradt volt, és úgy érezte, tíz évet öregedett ezalatt az időszak alatt. A vérvizsgálatok is azt mutatták, hogy komoly változások mentek végbe a hormonrendszerében.

Kinek van igaza?

Igazából mindkettejüknek. Természetesen minden szervezet más és más, így teljesen másként reagálnak a különböző éelmiszerekre. Jessica Wilson szerint fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy nem minden ultrafeldolgozott étel méreg, ezek közé tartozik például a tofu, a nem cukrozott növényi italok vagy a cukormentes müzlik is.

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...