„Ha mindenképpen cukros dolgokat akarunk enni, akkor a gyümölcs lenne a legjobb” – Gönczy Gergő dietetikus a 24.hu podcastjában

A 24.hu Kontra című podcastjának vendége volt Gönczy Gergő dietetikus, aki megosztott néhány tanácsot az egészséges táplálkozásról.

Gönczy Gergő dietetikus volt a 24.hu Kontra néven futó podcastjának vendége, ahol elsősorban ugyan kerékpáros témában folynak a beszélgetések, ebben a részben mégis sok olyan dolog is elhangzott, ami az átlagember számára is hasznos lehet. Szó esett az élelmi rostok fontosságáról az étrendben, de a podcastból az is kiderült, hogy melyik a legfontosabb főétkezés, és hogy tényleg segít-e, ha az ember felkelés után megiszik egy nagy pohár citromos vizet.

A beszélgetés első felében a dietetikus kifejti, hogy az élelmirost-fogyasztás talán az egyik legfontosabb dolog az egészséges táplálkozásban. Ha odafigyelünk rá, a rostokat viszonylag könnyű bevinni, például zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak és teljes értékű gabonák fogyasztásával.

A fehérje, zsír és szénhidrát után ennek is fontosabb szerep kéne a tápanyagok között

– mondta Gönczy Gergő.

A rostfogyasztás hatással lehet például a diétánkra, fogyókúránkra is, mivel amikor sok rostot fogyaszt valaki, az magával hoz más pozitív egészségügyi hatásokat is. A rendszeres testmozgást végzők is sokat nyerhetnek egy rostgazdag étrenddel.

Mindez, és még sok más érdekes információ kiderül a beszélgetés során, többek között az is, hogy hány étkezéssel jár a legjobban az ember, és hogy mit együnk akkor, ha valami édesre vágyunk.

A teljes beszélgetésért hallgassátok meg a Kontra legújabb részét!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Gönczy Gergő Facebook-oldala


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...