Ezt teszi veled a diétás kóla az első 1 órában

A klasszikus kóla helyett sokan váltanak a diétás, cukormentes verzióra, talán azt remélve, hogy az egy fokkal egészségesebb választás lesz majd. Sajnos nem így van, nézzük, milyen károkat tesz az ital rögtön a fogyasztás után.

Azt eddig is tudtuk, hogy a diétás kóla (és úgy általában a diétás üdítők) sem nyújtanak egészségesebb megoldást a sima üdítőknél, azonban most egy gyógyszerész arra is rámutatott, hogy pontosan mi történik a szervezetünkkel, miután diétás kólát iszunk. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy nem túl jók a kilátások.

Ezt teszi veled a diétás kóla az első 1 órában

10 perc elteltével

Ugyan kevesebb cukor van az italban, a helyette jelen lévő mesterséges édesítőszerek is hasonlóan rossz tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az aszpartám ugyanazokat a folyamatokat indítja el a szervezetben, mint a cukor, az italban lévő foszforsav pedig már az első tíz percben elkezdi károsítani a fogakat.

20 perc elteltével

Miután elfogyasztjuk a cukormentes kólát, a szervezetünkben elindulnak bizonyos folyamatok. A diétás ital is ugyanúgy beindítja az inzulintermelést, amitől "raktározó üzemmódba" lép a testünk. Ez alatt zsírt kezd el raktározni a szervezet. A legtöbb kólaféle ezért összeköthető a magas vérnyomás és a kettes típusú diabétesz kialakulásának esélyével.

40 perc elteltével

A kóla hatása sokáig velünk marad: a koffein és az aszpartám függőséget okozhatnak, a rendszeres fogyasztástól felszabaduló excitotoxinoktól elfáradunk, ingerlékenyek és agresszívak leszünk. A kóla elfogyasztása után egy órával sokkal éhesebbek és szomjasabbak leszünk, ami további kalóriabevitelhez vezethet.

Forrásunk volt.


Olvass még többet az egészségről, életmódról:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...