Ezt teszi veled a diétás kóla az első 1 órában

A klasszikus kóla helyett sokan váltanak a diétás, cukormentes verzióra, talán azt remélve, hogy az egy fokkal egészségesebb választás lesz majd. Sajnos nem így van, nézzük, milyen károkat tesz az ital rögtön a fogyasztás után.

Azt eddig is tudtuk, hogy a diétás kóla (és úgy általában a diétás üdítők) sem nyújtanak egészségesebb megoldást a sima üdítőknél, azonban most egy gyógyszerész arra is rámutatott, hogy pontosan mi történik a szervezetünkkel, miután diétás kólát iszunk. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy nem túl jók a kilátások.

Ezt teszi veled a diétás kóla az első 1 órában

10 perc elteltével

Ugyan kevesebb cukor van az italban, a helyette jelen lévő mesterséges édesítőszerek is hasonlóan rossz tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az aszpartám ugyanazokat a folyamatokat indítja el a szervezetben, mint a cukor, az italban lévő foszforsav pedig már az első tíz percben elkezdi károsítani a fogakat.

20 perc elteltével

Miután elfogyasztjuk a cukormentes kólát, a szervezetünkben elindulnak bizonyos folyamatok. A diétás ital is ugyanúgy beindítja az inzulintermelést, amitől "raktározó üzemmódba" lép a testünk. Ez alatt zsírt kezd el raktározni a szervezet. A legtöbb kólaféle ezért összeköthető a magas vérnyomás és a kettes típusú diabétesz kialakulásának esélyével.

40 perc elteltével

A kóla hatása sokáig velünk marad: a koffein és az aszpartám függőséget okozhatnak, a rendszeres fogyasztástól felszabaduló excitotoxinoktól elfáradunk, ingerlékenyek és agresszívak leszünk. A kóla elfogyasztása után egy órával sokkal éhesebbek és szomjasabbak leszünk, ami további kalóriabevitelhez vezethet.

Forrásunk volt.


Olvass még többet az egészségről, életmódról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...